Технологичният гигант Amazon планира да продава на компаниите начин да

...
Технологичният гигант Amazon планира да продава на компаниите начин да
Коментари Харесай

Amazon създаде технология за надзор на служители

Технологичният колос Amazon възнамерява да продава на фирмите метод да наблюдават дали личният състав им съблюдава ограниченията, наложени в резултат на пандемията от новия ковид.

Специалната система Panorama има опция да следи за носенето на защитни маски за лице и използването на правилото за обществено разграничаване. Тя се внедрява в камери с интернет протокол – общоприет вид устройства, употребявани от голям кръг компании в обектите им, написа „ Би Би Си “.

Възможностите на технологията не се изчерпват с края на пандемията, тъй като може да се употребява за контрол на спазването на други условия или за наблюдаване на клиентите, да вземем за пример за инспекция на броя на хората на една опашка в магазин. Освен това може да инспектира задания, тъй че да открива индустриални недостатъци или да следи придвижването на баркодове и етикети.

Критиците обаче считат, че изобретението на Amazon основава терзания за поверителността, точно заради обстоятелството, че може да се ползва и за следене на хора. Според „ Файненшъл таймс “ Panorama към този момент се тества от Deloitte и Siemens.

Конгресът на профсъюзите, едно от най-големите представителства на синдикатите във Англия, в това време разгласява отчет за потреблението на принадлежности с изкуствен интелект от страна на работодателите. В него са маркирани евентуалните отрицателни резултати, които могат да повлияят на чиновниците, в това число върху благосъстоянието им, правото на цялост на персоналния живот, правата за отбрана на данните и отбраната от дискриминация.

Подобна технология създаде и патентова Microsoft. Нейната цел е да следи езика на тялото и лицевите експресии на хората по време на работни срещи, тъй че да слага „ оценка на качеството “ по-късно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР