Технологичния гигант Siemens ще изгради магистрала за хибридни камиони в

...
Технологичния гигант Siemens ще изгради магистрала за хибридни камиони в
Коментари Харесай

Siemens прави електрическа магистрала в Германия

Технологичния колос Siemens ще построи автомагистрала за хибридни камиони в Германия.

Компанията е получила поръчка от немската провинция Хесен за градежа на надземна контактна линия за електрифициран товарен превоз върху 10-километров магистрален сектор.

Линията ще доставя сила за електрическо задвижване на хибридни камиони. Системата ще бъде конфигурирана на немската автомагистрала А5 сред два транспортни възела край летището във Франкфурт и Darmstadt/Weiterstadt.

Това ще е първият тест за eHighway на социална автомагистрала в Германия. Siemens ще дава отговор за планирането, построяването и като алтернатива - за поддръжката на системата.

Системата се построява като част от план за новаторски и по-екологичен тежкотоварен превоз по автомагистралите, развиван от немското министерство на екологията. Проектът се управлява от компанията Hessen Mobil, отговаряща за ръководството на пътищата и превоза в Хесен.

" С eHighway предлагаме стопански използвано решение за товарен шосеен превоз, който не нанася вреди на климата. Нашата технология е налична и използвана опция на камионите с мотори с вътрешно горене ", споделя Роланд Едел, основен механически шеф на направление Мобилити на Siemens.

Според компанията електрическата мрежа е два пъти по-ефикасна от моторите с вътрешно горене, което понижава на половина на потреблението на сила, само че и доста лимитира замърсяването на въздуха.

Основният детайл на системата е интелигентният пантограф на камионите, смесен с хибридна задвижваща система. Машините, оборудвани със системата, се движат без нездравословни излъчвания с помощта на електричество от надземната линия и автоматизирано минават към хибридно задвижване по пътища без такива линии.

Германската компания показа своята новаторска идея за електрическа автомагистрала (eHighway) за пръв път през 2012 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР