Технологичните гиганти Алфабет и Майкрософт отчитат спад в продажбите. Алфабет,

...
Технологичните гиганти Алфабет и Майкрософт отчитат спад в продажбите. Алфабет,
Коментари Харесай

Спад в продажбите на Гугъл, ТикТок забавя растежа на Ютуб

Технологичните колоси " Алфабет " и " Майкрософт " регистрират спад в продажбите. " Алфабет ", която е притежател на " Google " и " Ютуб ", регистрира едвам 6% растеж от юли до септември. Това евентуално се дължи на понижените рекламни бюджети на компаниите. Би Би Си отбелязва, че това е най-слабият растеж на американската компания от десетилетие насам. 

Приходите ѝ през третото тримесечие са $69 милиарда при планувани $70,9 милиарда Рекламните доходи на " Google " възлизат на 54,5 милиарда $ спрямо $53,1 милиарда м.г., само че са под упованията на анализаторите.

Печалбата на " Алфабет " е спаднала с близо 30% до 13,9 милиарда $ през тримесечието, защото приходите от реклама в " Ютуб " са намалели за първи път, откогато компанията стартира да ги регистрира обществено в края на 2019 година Те са се свили с към 2% до $7 милиарда от $7,2 милиарда по това време предходната година.

" Майкрософт " записва отслабнало търсене на компютри и други нейни технологии. Продажбите на компанията са се нараснали с 11% до $50,1 милиарда Това е най-бавният растеж на приходите от 5 година насам.

Потребителите и компаниите по света понижават разноските си, защото цените порастват, а лихвените проценти се покачват, което ускорява опасенията за световна криза, пише OFFNews.
 
Силният щатски $ също е в ущърб на американските мултинационални компании, защото оскъпява продажбата на артикули в чужбина.

Подобно на доста софтуерни компании и обществени медии, " Алфабет " се бори и с конкуренцията на " ТикТок " на фона на по-широкия стопански спад.

" За следващ път растежът на " Ютуб " се забави на фона на мощната конкуренция от страна на " ТикТок " и други играчи в региона на видео стрийминга - споделя Джеси Коен, старши анализатор в Investing.com. - " Алфабет " е отрицателно повлияна от влошаващите се макроикономически фактори, като възходящата инфлация и терзанията за допустима криза. "

Главният изпълнителен шеф Сундар Пичай разгласи, че че " Алфабет " се концентрира върху нови способи за монетизиране на късометражните филми в " Ютуб ".

Ръстът на продажбите на компанията се забавя към този момент пет следващи тримесечия.

Големите софтуерни компании означиха скок на продажбите си по време на пандемията, защото поставените под локдаун консуматори и служащи започнаха да разчитат повече на техните технологии. Но при сегашните условия ориста на бранша наподобява по-неблагоприятна.

През последните месеци " Алфабет " съобщи, че забавя наемането на чиновници, а " Майкрософт " редуцира работни места. Други софтуерни компании също взеха решение да съкратят личен състав, в това число " Нетфликс " и " Туитър ", или да забавят темпото на наемане на чиновници, като да вземем за пример обществената медийна платформа " Снап ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР