Технологичните форуми, които традиционно се провеждат през пролетта, сега са

...
Технологичните форуми, които традиционно се провеждат през пролетта, сега са
Коментари Харесай

2020: Пренареждане на технологичните изложения

Технологичните конгреси, които обичайно се организират напролет, в този момент са нащрек, само че се готвят да посрещнат нараснал интерес от страна на изложителите

След краха на MWC 2020 бизнесът чака с вяра идващите огромни изложби
(снимка: Computex)

Процес на леко преразпределяне на функциите на софтуерните изложби като че ли стартира след анулацията на тазгодишното издание на Световния мобилен конгрес, който трябваше да се организира при започване на актуалната седмица. Форумите, които обичайно събират софтуерната промишленост през  пролетта, сега са нащрек, само че и се приготвят за нараснал интерес от участници от хай-тек бранша.

Световният мобилен конгрес в Барселона се организира всяка година в края на февруари и се смята за най-голямото събитие на промишлеността на мобилните технологии и връзки. Факт е, че в последните години там дефилират и технологии от всевъзможни други браншове: мощно цифровизирани коли, „ умни ” перални, селскостопански машини и други Тази година обаче доста от изложителите се отхвърлиха от присъединяване поради епидемията от ковид. Това докара до анулиране на ревюто в последния миг.

Фирмите, подготвяли се месеци наред за присъединяване си в MWC 2020, без подозрение имат какво да кажат на света. Повечето от тях обичайно организират демонстрации и медиа-брифинги по време на мобилния конгрес, т.е. имат с какво да се похвалят: нови артикули и услуги, нови технологии.

Един вероятен вид за тях е да разгласят своите анонси посредством личните си информационни канали. Все отново проявлението на новостите на конгрес, където технологиите могат да се видят онлайн, е надалеч по-добър вид. Затова не би било изненадващо, в случай че доста от тези компании потърсят друга „ сцена ”, на която да показват новите си разработки.

Технологичните конгреси, които обичайно се организират напролет, в този момент са нащрек, само че и имат съображение да се готвят да посрещнат нараснал интерес от страна на евентуални изложители. Нетърпеливо и въодушевено Webit разгласи, че се готви да организира своя първи „ Форум за нововъведения в подвижността ”. Анонсът пристигна в миг, в който трябваше да тече заключителният ден на MWC 2020.

Случайно или преднамерено и страната е същата: мероприятието на Webit е планувано за 17-20 юни 2020 година във Валенсия, Испания. Очаква се на него да участват висши мениджъри от Verizon, AT&T, Telefonica, Samsung, Alcatel Lucent и други С други думи, форумът значително заема от профила на Световния мобилен конгрес, в чиито полемики обичайно вземат участие висши мениджъри от най-големите телеком оператори, производители на телеком съоръжение и снабдители на потребителски мобилни устройства.

Въздържано и дискретно уредниците на различен огромен европейски софтуерен конгрес – Hannover Messe – показаха, че се приготвят да посрещнат своите участници в края на април. Те означават, че няма никакъв спад на интереса към ревюто. Тъй като 20 април е релативно скоро и към този момент не е известно каква ще е епидемиологичната конюнктура в Европа по това време, уредниците оповестиха на уеб страницата на конгреса, че е рано за безапелационни решения и че са в непрекъсната връзка със здравните управляващи, с цел да се вземе най-адекватното решение.
още по тематиката
Въпреки страховете от ковид Computex ще се състои, оповестиха пък неговите уредници. Голямото софтуерно шоу се чака да се организира „ както всекидневно ” в Тайван този юни.

В изказване на уеб страницата на Computex, написано от президента и изпълнителния шеф на Тайванския съвет за развиване на външната търговия (TAITRA), се споделя, че „ строгите ограничения в Тайван ” са били „ извънредно ефикасни ” за отбрана на здравето и сигурността на обществеността.

Изявлението, завършено като „ сърдечно гостоприемно ” за всички интернационалните изложители и гости, твърди, че „ преживяването… ще бъде безвредно, несъмнено, продуктивно и прелестно ”.

Computex е един от най-големите конгреси в света на ИКТ. Основни изложители в него обичайно са компании като Intel, AMD, Nvidia, Microsoft и Amazon Web Services. Тази година събитието ще се организира от 2 до 6 юни. С сходна дата в края на пролетта може да се счита, че ревюто има максимален късмет епидемията от ковид да е изцяло отминала, безпокойството да е стихнало и изложителите да са изцяло спокойни.

Междувременно в Сан Франциско сега тече последният ден на различен огромен международен конгрес на високите технологии – RSA Conference. Конференцията е съсредоточена върху новостите и проблемите в областта на киберсигурността. Извънредната обстановка в Сан Франциско не докара до анулиране на събитието и то стартира на 24 февруари.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР