Технологични гиганти и лидери в автомобилната индустрия се състезават в

...
Технологични гиганти и лидери в автомобилната индустрия се състезават в
Коментари Харесай

Защо един от най-динамичните пазари не иска безпилотни автомобили?

Технологични колоси и водачи в автомобилната промишленост се състезават в конкуренцията да разработят самостоятелни коли. Но наподобява един от най-бързо разрастващите се пазари не ги желае.

Представители на транспортната промишленост в Индия предизвестиха тази седмица, че новата технология заплашва страната в една изключително значима сфера. Опасенията са, че навлизането на безпилотни коли може да усили безработицата измежду младите, които се пробват да си намерят работа.

" Няма да позволим навлизането на безпилотни коли в Индия, нямаме потребност от това ", съобщи министърът на превоза Нитин Гадкари, представен от CNN Money.

" Всяка кола дава работа на един водач. Автомобилите без лидер ще лишават тези работни места ", добави Гадкари.

Служител на министерството удостовери мненията, само че добави, че министърът просто показва мнението си за технологията. А индийското държавно управление към момента не е получило съответни оферти по въпроса.

Повече от 20 милиона души в Индия са безработни лица съгласно данните на държавното управление. Междувременно процентът на индийци без прехранване се е повишил след встъпването в служба на премиера Нарендра Моди през 2014 година

Милиони поданици на страната се трудят като водачи на камиони и таксита или като водачи на заможни индийски фамилии, хотели или други компании. Платформи за споделено пътешестване като Uber и конкурентната Ola са основали работни места за още десетки хиляди души.

Самата технологията за безпилотно ръководство на возила към момента е относително нова.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР