Технологичната революция, която ни очаква от догодина - от 1

...
Технологичната революция, която ни очаква от догодина - от 1
Коментари Харесай

Как ще работи системата за електронните винетки?

Технологичната гражданска война, която ни чака от следващата година - от 1 януари се вкарват електронните винетки за леките коли, а от средата на август влизат в действие тол таксите или таксуването на километър за по-тежките моторни транспортни средства. Националното тоол ръководство към Пътната организация е профилираното звено, което ще се занимава със събиирането на електронните винетни такси, които пък ще заменят старите хартиени стикери. в него ще работят над 900 души, към 600 от тях ще имат контролни функционалности.

Как ще проработи системата за електронните винетки - посетител по тематиката Антон Антонов, шеф на Национално ТОЛ ръководство към Агенция " Пътна инфраструктура ".

Цените на винетките няма да се трансформират, те си остават същите както са до момента, за тежкотоварните коли ще са годни до 15-ти август, изясни Антонов. На 16 август ще преминат на ТОЛ такса, добави той.
Антон Антонов: От 17 декември ще дадем късмет на нашите консуматори на нашия уебсайт да влязат и да си обръщат винетката от хартиена в електронна. Влизат в уеб страницата написват си регистрационния номер на колата, валидността, по-късно е наш ангажимент ние да прехвърлим тези данни в ТОЛ системата. Сайтът е bgtol.bg. От 17 декември този уебсайт ще работи.
Ако не са си я трансферирали, не би трябвало да си отлепят хартиената винетка, която сега имат, защото тя може да е годна и след 31 януари, посочи Антонов. Конвертирането през уеб страницата е целесъобразно и по този начин ще улесни системата да не бъде хващан като извършител, разяснява той.

Още по тематиката и целия диалог гледайте във видеото.

 След 17 декември купуваме електронни винетки След 17 декември купуваме електронни винетки
След въвеждането на електронни винетки за леките коли и тол системата за тежкотоварните коли, няма да се събират нови такси за прекосяване през...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР