Технологичната компания за софтуерни иновации Accedia е най-бързо растящата българска

...
Технологичната компания за софтуерни иновации Accedia е най-бързо растящата българска
Коментари Харесай

7 български компании влязоха в класацията FT1000

Технологичната компания за софтуерни нововъведения Accedia е най-бързо растящата българска компания съгласно класацията FT1000. За трета поредна година Financial Times подрежда в нея водачите по нововъведения и растеж в Европа.

Accedia дебютира в класацията на 448 място, с маркиран растеж от 388% сред 2014-а и 2017-а година. Компанията дава ИТ консултантски услуги и разработка на програмен продукт с висока добавена стойност за огромни компании в браншове като финанси и обезпечаване, произвеждане и технологии. С офиси в София, Пало Алто и Бостън, екипът създава решения за клиенти в Северна Америка, Западна Европа, Южна Африка и Близкия Изток.



Веднага след нея (449-то място) се подрежда различен софтуерен водач у нас - Bulpros Consulting, следван от компанията за комерсиално мореплаване и спедиция Donau Star (476), консултантската компания Next Consult (642), производителите на хранителни артикули и RooBar - Smart Organic (908), софтуерната компания Scale Focus (937) и компанията за професионално студийно съоръжение Dynaphos (954).

Класацията се изготвя взаимно със Statista и е лист на европейските водачи в разнообразни промишлености, които са отбелязали максимален годишен растеж на приходите сред 2014-а и 2017-а. Тази година на върха е английската компания за финансиране на коли Blue Motor Finance, следвана от Deliveroo – стартъп за доставки на храна. Друга топ услуга за доставки на приготвени менюта - HelloFresh - оглави FT1000 през 2017-а, а в сегашния лист е измежду 91 компании с три следващи участия.

Естествено, растежът измежду софтуерните компании в Европа е най-впечатляващ – полската компания за модернистични маркетинг решения, задвижвани от надълбоко учене и изкуствен интелект RTB House отбелязва растеж от 721% - нейният оборот се усилва от 5 на 44 милиона евро за три години, а броят чиновници нараства тройно – от 92 на 271. В първите 10 компании в класацията 6 създават софтуерни нововъведения и означават растежи от 4 000% до 15 000%.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР