Технологичната компания за софтуер за гласуване Smartmatic заведе иск в

...
Технологичната компания за софтуер за гласуване Smartmatic заведе иск в
Коментари Харесай

"Фокс Нюз" на съд заради твърдения за изборни измами в САЩ

Технологичната компания за програмен продукт за гласоподаване Smartmatic заведе иск в размер на 2,7 милиарда $ против " Фокс Нюз " и юристите и поддръжници на Доналд Тръмп Руди Джулиани и Сидни Пауъл поради ``дезинформационна акция “, заплашила оцеляването на компанията.

" Нямаме различен избор ", съобщи Антонио Мухика, изпълнителен шеф и създател на Smartmatic, в изявление за Си Ен Ен. " Кампанията, която стартира против нас, е унищожителна и ние би трябвало да предприемем дейности ". Мухика съобщи, че тайните теории, популяризирани от обвинените, са подкопали бизнес връзките на компанията по света, довели са до вълна от закани против личния състав и са съдействали за спад на плануваните облаги за идващите пет години със 767, 4 милиона $.

Делото, заведено в Окръжния съд на Ню Йорк, упрекна Fox News, Джулиани, Пауъл и водещите Лу Добс, Мария Бартиромо и Жанин Пиро, че съзнателно лъжат за Smartmatic в опит да заблудят обществото във подправената доктрина, че президентските избори през 2020 година са откраднати от някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Това не е първият иск против Руди Джулиани и Сидни Пауъл за разпространение на погрешни изказвания за измами на президентските избори в Съединени американски щати. Преди Smartmatic американската компания за произвеждане на системи за гласуване Dominion Voting Systems заведе иск за 1,3 милиарда против двамата.

Компанията Smartmatic се забърка в скандал, когато алармира, че изборите във Венецуела през 2017 година са били манипулирани, а броят на гласовете завишен с най-малко 1 млн.  Мухика отхвърли да даде информация дали манипулираните цифри на изборната интензивност са трансформирали резултата от изборите, само че съгласно теорията, поддържана от ``Фокс Нюз``, измамата е осъществена от поддръжници на Николас Мадуро и неговия предходник Уго Чавес.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР