Технологичната компания Uber уверено развива инициативата си за летящи таксита.

...
Технологичната компания Uber уверено развива инициативата си за летящи таксита.
Коментари Харесай

Uber разработва летящите си таксита във Франция

Технологичната компания Uber решително развива самодейността си за летящи таксита. Тя ще влага 20 млн. евро във Франция през идващите 5 години, разработвайки изцяло електрически летателни апарати, оповестява CNN Money.

Сумата ще бъде вложена в построяването на нов проучвателен център в Париж, първия софтуерен център на Uber отвън Северна Америка.

" Франция е идеалният дом за идната ни крачка напред със своята мощна история в научноизследователската и развойна активност, инженери от международна класа и неповторима роля в авиацията по света ", се споделя в изказване на компанията.

Uber към този момент разполага с сходни научни уреди в Питсбърг, Торонто и Сан Франциско. Те са съсредоточени основно върху технологията за самоуправление на компанията, само че работят и върху програмата й за летящи коли Elevate.

 Летящите таксита идват по-рано, в сравнение с чакаме
Летящите таксита идват по-рано, в сравнение с чакаме

Главният изпълнителен шеф на Boeing е уверен в това и е подготвен да го потвърди

Центърът за съвременни технологии в Париж ще отвори порти по-късно тази година, фокусирайки се само върху летящите коли.

Той ще работи в региона на ръководството на въздушното пространство, информационните мрежи в действително време, системите за зареждане с сила и нейното предпазване.

Изявлението на Uber, направено на техническа конференция в Париж, е подтик за френския президент Емануел Макрон, чиито амбициозни стопански промени са ориентирани към привличане на повече задгранични вложения.

Компанията обаче има комплицирани взаимоотношения с френските управляващи. Тя бе принудена да приключи някои от услугите си през 2015 година, след обвинявания, че прави противозаконна транспортна услуга, употребяваща нелицензирани водачи.

 Uber разкрива летящото си такси (ВИДЕО)
Uber разкрива летящото си такси (ВИДЕО)

Компанията се надява да пусне новаторското возило до 5 години

Основната й услуга за споделено пътешестване, употребяваща лицензирани водачи, към момента е дейна във Франция.

Компанията разгласи петгодишно изследователско партньорство с водещия френски софтуерен институт Ecole Polytechnique.

Uber работи върху програмата си за летящи коли от 2016 година Една година по-късно се включи и американската галактическа организация NASA, помагайки за ръководството на въздушното придвижване за бъдещите летящи коли.

Технологичната компания има намерение да започва мрежата си от летящи коли до 2023 година и я счита за витално значима за отбраната на бъдещия й бизнес.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР