Технологичната компания „Гугъл“ придоби фирмата „Фитбит“ за колосалните 2,1 млрд.

...
Технологичната компания „Гугъл“ придоби фирмата „Фитбит“ за колосалните 2,1 млрд.
Коментари Харесай

„Гугъл“ купи „Фитбит“ за 2,1 млрд. долара

Технологичната компания „ Google “ закупи компанията „ Фитбит “ за колосалните 2,1 милиарда $. Сделката най-сетне отваря порти към пазара за носими устройства, доминиран досега от „ Епъл “ и „ Самсунг “.

„ Фитбит “ е компания, която предлага софтуерни фитнес гривни. Техните устройства са едни от най-използваните в целия свят.

В блог обява шефът в „ Google “ Рик Остерлох разказва опцията за работа с „ Фитбит “ като вълнуваща.
“Гугъл ” дават огромни суми пари на организации, отричащи световните климатични промени Една от тях е “Институт Хартленд ” – радикална анти-научна група, която дефинира активистката Грета Тунберг като “истерик с климатични халюцинации ”
„ Фитбит “ са същински пионер в тази промишленост и са основали невероятни артикули, преживявания и ужасно общество от консуматори “, споделя Остерлох. „ Работейки с специалистите на „ Фитбит “ ще можем да създадем нововъведения в този бизнес, които да послужат на още повече хора по целия свят “, добавя той.

Слухове за договорката се появиха за първи път преди няколко дни. Това докара до мигновен скок на акциите на „ Фитбит “ с към 27%. Според анализатори огромният триумф на компанията се дължи точно в здравните данни, които гривните събират.

„ Създадохме марка, която оказва помощ на повече от 28 млн. потребителя по целия свят, които разчитат на нашите артикули, с цел да живеят по-здравословно и по-активно “, споделя Джеймс Парк, съосновател на „ Фитбит “.

„ Google “ са идеалният сътрудник за нашата задача. С техните запаси и световна платформа ще се движим по-бързо напред и ще създадем здравето още по-достъпно за всички “, добавя той по отношение на договорката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР