Технологичната компания “Епъл премахна приложение, с което протестиращи следяха движенията

...
Технологичната компания “Епъл премахна приложение, с което протестиращи следяха движенията
Коментари Харесай

Apple махна приложение, с което протестиращи следяха полицията в Хонконг

Технологичната компания “Епъл ” отстрани приложение, с което протестиращи следяха придвижванията на полицията в Хонконг. HKmap.live беше налично в онлайн магазина на компанията, написа Novini.bg.

``
реклама

Първоначално от компанията не разрешиха стартирането му в техния онлайн магазин. Приложението употребява данни от протестиращите и полицията, като ги демонстрира под формата на карта.

HKmap.live се появи по-късно за потребителите на “Епъл ”, като компанията получи остри рецензии в китайските медии.

Сега приложението е свалено поради многочислени недоволства от консуматори. “Специалисти по киберсигурност в Хонконг потвърдиха за нас, че това приложение се употребява за образуване на засади против локалната полиция ”, пишат от “Епъл ”.

Според тях данните се употребяват също от нарушители, които следят в кои елементи на града няма представители на управляващите. Активистите изрично отхвърлят тези изказвания, като показват, че на сходно съображение би трябвало да се забранят всички приложения за следене на тапи и полицейски камери в действително време.

Приложението към момента е налично онлайн през уеб страница и за устройства, употребяващи “Андроид ”.

" Епъл ", които се пробват да се харесат на китайските управляващи, с цел да получат по-добри достъп до огромния локален пазар, станаха обект на съществени рецензии поради решението да махнат програмата от магазина си за наличие, предава БТВ.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР