Технологичната компания “Епъл” премахна приложение, с което протестиращи следяха движенията

...
Технологичната компания “Епъл” премахна приложение, с което протестиращи следяха движенията
Коментари Харесай

Apple махна приложение, с което протестиращи следяха полицията в Хонконг

Технологичната компания “Епъл” отстрани приложение, с което протестиращи следяха придвижванията на полицията в Хонконг. HKmap.live беше налично в онлайн магазина на компанията.

Първоначално от компанията не разрешиха стартирането му в техния онлайн магазин. Приложението употребява данни от протестиращите и полицията, като ги демонстрира под формата на карта.

HKmap.live се появи по-късно за потребителите на “Епъл”, като компанията получи остри рецензии в китайските медии.

Сега приложението е свалено поради многочислени недоволства от консуматори. “Специалисти по киберсигурност в Хонконг потвърдиха за нас, че това приложение се употребява за образуване на засади против локалната полиция”, пишат от “Епъл”.

Според тях данните се употребяват също от нарушители, които следят в кои елементи на града няма представители на управляващите. Активистите изрично отхвърлят тези изказвания, като показват, че на сходно съображение би трябвало да се забранят всички приложения за следене на тапи и полицейски камери в действително време.

Приложението към момента е налично онлайн през уеб страница и за устройства, употребяващи “Андроид”.

"Епъл ", които се пробват да се харесат на китайските управляващи, с цел да получат по-добри достъп до огромния локален пазар, станаха обект на съществени рецензии поради решението да махнат програмата от магазина си за наличие, предава БТВ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР