Технологичната компания Apple разработва своя алтернатива на търсачката на Google,

...
Технологичната компания Apple разработва своя алтернатива на търсачката на Google,
Коментари Харесай

Apple разработва алтернатива на търсачката на Google

Технологичната компания Apple създава своя опция на търсачката на Гугъл, заяви авторитетното английско издание Financial Times. Според анализ  най-новата операционна система на смарт телефоните iPhone –iOS 14 употребява лична платформа за интернет търсене, вместо резултатите на Гугъл, както беше до момента. Според изданието това е сигнал, че Apple ще се стреми да замести услугите на Гугъл на всички свои устройства.

Гугъл заплаща сред 8 до 12 милиарда $ годишно за правото тяхната търсачка да се употребява предпочитано в устройствата на  Apple и по този начин потребителите на iPhone да виждат главно резултатите на Гугъл.

Само преди седмица Министерството на правораздаването на Съединени американски щати стартира дело против Гугъл по обвиняване в корист с господстващо пазарно състояние. Няколко дни по-късно основният изпълнителен шеф на платформата за онлайн туристически услуги TripAdvisor призна, че Гугъл е ограничавал трафика им от гости и надлежно приходите на компанията посредством резултатите в търсачката.  

Възможно е делото против Гугъл да докара до преустановяване на съглашението с Apple. Според информацията на FT тези обвинявания са предиздвикали Apple да приоритизира създаването на лична търсачка. Компанията също по този начин по-активно е почнала да събира данни за държанието на интернет консуматори посредством своята услуга Applebot, които по-късно да употребява при създаването на прецизна онлайн търсачка.

Копирането на сполучливи услуги, които към този момент се оферират от Гугъл обаче не е елементарно, както Apple разбра от стартирането на своята услуга за навигация Apple Maps, която претърпя крах. Особено когато търсачката на Гугъл стабилно заема световен пазарен дял от над 85% през последните 10 години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР