Технологичната компания Apple е в напреднали преговори за закупуване на

...
Технологичната компания Apple е в напреднали преговори за закупуване на
Коментари Харесай

Apple купува бизнеса с микрочипове на Intel

Технологичната компания Apple е в напреднали договаряния за закупуване на бизнеса с микрочипове за смарт телефон модеми на компанията Intel. Сделката е оценена на стойност над 1 милиарда $ и може да бъде реализирана още през идната седмица, заяви The Wall Street Journal.

След подписване на договорката, Apple ще получи частта от бизнеса на Intel, обвързвана с производството на 5G модеми за мобилни устройства. Intеl е най-големият производител на процесори за компютри, само че изпитва съществени проблеми с конкуренцията в пазара на смарт телефони. Компанията продължава да не съумява да се съревновава сполучливо с марки като Qualcomm и MediaTek и неотдавна разгласи, че ще излезе от бизнеса с микрочипове за 5G модеми. Това се случи на фона на изказването на Apple, че е съумяла да уреди своя дълготраен патентен спор с Qualcomm и за в бъдеще компанията ще доставя хардуер за 5G смарт телефони от серията Snapdragon, а не на Intel.

Преговорите за договорката от Apple за закупуването на бизнеса с микрочипове за смарт телефон модеми на компанията Intel се водят от към година, само че са били замразени, когато компанията подписа многогодишно съглашение за доставка на модеми от Qualcomm, а това накара Intel да потърси и други купувачи с изключение на Apple.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР