Технологична матрица за обработка на изображения на vivo задава нови

...
Коментари Харесай

vivo с ново поколение персонализиран чипсет за изображения


Технологична матрица за обработка на изображения на vivo задава нови стандарти в мобилната снимка (снимка: vivo)

vivo публично показа софтуерната си матрицата за видео и изображения, която е фокусирана върху три основни благоприятни условия и два стратегически поддържащи стълба на взаимни и самостоятелни нововъведения. Така марката се стреми да реализира конкурентно преимущество във все по-хомогенната среда на изображенията, създавайки единствени по рода си нововъведения в мобилната снимка.

В епохата на мобилните изображения, смарт телефоните се трансфораха в продължение на човешките сетива, помагайки на очите да улавят, запаметяват и описват неповторими истории. През годините vivo навлиза във от ден на ден нови територии и прави голям брой нововъведения във връзка с оптиката, изчислителната мощност и логаритмите. За да даде по-добро преживяване на своите потребителите, марката се концентрира върху най-честите проблеми при снимане, усъвършенствайки цветовете, нощния и портретен режим, видеорежима и други.

Новата технология за обработка на изображения – Matrix

Технологична матрица за обработка на изображения на vivo задава нови стандарти в мобилната снимка. За да е конкурентен по отношение на техниката за професионално снимане, vivo сътвори няколко съществени софтуерни модула за обработка на изображения, измежду които Optical Sensing System, Colour Restoration Engine и Accelerated Computing Engine. Те разрешават на смарт телефоните, сходно на професионалното съоръжение, дейно да записват и обработват информация за цвета, тона и качеството на изображението – от улавянето на светлината до постигането на отлична резолюция.

Технологията Environment perception на vivo дава опция на потребителите да видят света през призмата на професионалните фотографи, помагайки им да дефинират цветовата температура на сцената, осветлението и друга сходна информация, както и автоматизирано да преценяват най-хубавия метод за хващане на даден кадър. В допълнение, технологията VCS Bionic Spectrum обезпечава по-добър надзор върху цифровия звук в изображението, както и възобновяване на цветовете.

vivo се концентрира върху най-честите проблеми при снимане, усъвършенствайки цветовете, нощния и портретен режим, видеорежима и други (снимка: vivo)

Системите Hyper-Sense Portrait и Vast-Sky Night се концентрират върху два основни режима – портретна снимка и нощно снимане. Те доста усъвършенстват изразителността на фрагмента и издигат смарт телефоните до професионално постпродукционно равнище. Новата Vast-Sky Night System, основана на независимо създаден логаритъм с изкуствен интелект и усъвършенстван датчик на обектива, може да усъвършенства чувствителността на фотографията с до 100%, с ISO достигащо до 102400.

Следващото потомство персонализиран чипсет на vivo

Новото потомство чипсети ще схване AI-ISP архитектурата, пренасяйки ниските равнища на латетност (закъснение на предаване на данни) и високата успеваемост на обичайните ISP (Image Signal Processing) процесори в архитектурата с изкуствен интелект за обработка на изображения в действително време. Иновативната му 10-битова MAC скица е приспособена за дейно осъществяване на 10-битови интервенции, като понижава латентността с до 96% спрямо обичайните NPU (Neural Network Processing) и усъвършенства енергийната успеваемост с до 200%.

Следващото потомство персонализиран чипсет на vivo включва няколко съществени усъвършенствания за качеството на мобилната снимка (снимка: vivo)

Базиран на новаторската AI-ISP архитектура, идващото потомство персонализиран чипсет на vivo включва три съществени усъвършенствания:

Първо, с помощта на ъпдейта на модула за памет, скоростта на предаване на данни доближава до 1,3 трилиона бита в секунда, гарантирайки висока изчислителна мощ.

Второ, усъвършенстването на изчислителния модул с изкуствен интелект разрешава висока енергийна успеваемост.

Трето, модулът за обработка на изображения е освежен за възстановяване на другите алгоритмични резултати, като да вземем за пример понижаване на шума AI-NR, обединение на HDR тонове и интерполация на MEMC фрагменти, което дава опция за по-добро преживяване на потребителите по време на фотоси.

Освен това vivo сподели идния по-голям CMOS датчик за артикули от последващо потомство, който има 77% по-голяма светлочувствителност спрямо GNV.

Съвместна иновация с световния сътрудник в региона на изображенията ZEISS

Технологичната матрица за изображения е осъществена, с помощта на високата подготвеност, която vivo надгражда от дълги години. През 2020 година vivo и ZEISS стартираха своето световно партньорство в региона на изображенията. В бъдеще, въз основа на съдействието в региона на оптичните технологии, двете марки ще продължат да създават стандарти за оптично качество на мобилните изображения и ще проучат и изследват разновидности за миниатюризация на модулите на камерите. Това съдействие ще продължи да се стреми към все по-вълнуващи преживявания в региона на мобилната снимка, извеждайки успеваемостта ѝ на ново по-високо равнище.

vivo и ZEISS създават взаимно стандарти за оптично качество на мобилните изображения и изследват разновидности за миниатюризация на модулите на камерите (снимка: vivo)

Нова технология за изображения, разгръщаща творчеството ни

vivo се стреми да даде на всички свои консуматори опция да улавят професионални фрагменти. За да отговори на фотографските им потребности, марката се концентрира върху три съществени посоки – пейзажна и портретна снимка и видеозаснемане, стъпвайки върху множеството си научни проучвания и усъвършенствано създаване на софтуерни и хардуерни технологии.

Представянето на смарт телефоните vivo във връзка с цветовете, тоновете и качеството на изображението са три извънредно значими измерения на професионалната снимка. За да ги усъвършенства, марката е обособил последователността „ действителен свят – система за изображения – логаритъм за следваща обработка ” посредством новата матрица, разчитaйки на технологията за разбиране на околната среда и механизма за възобновяване на цветовете.

Добрите портретни произведения би трябвало да се оправят с три съществени неща: схващане на основите на портретната снимка, разкрасяване и атмосфера на портрета. Освен че прави кожата да наподобява по-естествена и по-здрава, технологията за обработка на портрети на vivo прави интеграционна обработка на хора и пейзажи на равнище звук, цвят и бляскавост, с цел да реализира съразмерен и натурален резултат.
още по темата
Що се отнася до видеозаснемането, vivo опрости режима LOG на преекспониране и комплицирания постпродукционен развой по разбъркване на цветовете, и направи промени, свързани със стандарта HDR за снимане на видео с динамични метаданни, поддържайки по-широко цветово пространство BT.2020, 10-битова дълбочина на цветовете и 1,07 милиарда цвята. По този метод vivo може по-добре да възвърне светлината и сянката, с многообразие от кинематографични 3D LUT цветови стилове, тъй че потребителите да могат да основат кинематографично прекарване единствено с едно кликване.

Създадената от vivo цялостна матрица за обработка на изображения, обхващаща оптична и компютърна снимка, разрешава на марката да се конкурира на професионално равнище. За това свидетелстват взаимно създадената система за обработка на изображения от vivo и ZEISS, персонализираният логаритъм и чипсет, както и спомагателните софтуерни и хардуерни систематични усъвършенствания, които оказват въздействие върху успеваемостта на цветовете, тоновете и качеството на изображението.

Всичко това разрешава на потребителите да се насладят на цялостни, ярки и динамични изображения от действителния живот, без значение дали става въпрос за пейзажни фотоси, портрети или видеоклипове. И в бъдеще китайският софтуерен колос ще продължи да предлага на потребителите новаторски мобилни технологии за обработка на изображения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР