Технологична интеграция подобрява сигурността на ИТ екипитеИнтеграция на решения от

...
Технологична интеграция подобрява сигурността на ИТ екипитеИнтеграция на решения от
Коментари Харесай

Aruba и Microsoft си сътрудничат в киберзащитата

Технологична интеграция усъвършенства сигурността на ИТ екипите

Интеграция на решения от Aruba и Microsoft усъвършенства отбраната от хакерски атаки
(снимка: CC0 Public Domain)

Партньорство на Aruba, компания на Hewlett Packard Enterprise, и Microsoft сензитивно усъвършенства отбраната от хакерски атаки в организациите посредством интеграция на Aruba ClearPass Policy Manager с платформи за отбрана на крайните точки на Microsoft.

Интеграцията разрешава на ClearPass да управлява достъпа до сериозни мрежови запаси чрез информация за сигурността на крайните точки от Microsoft, като понижава риска, породен от компрометирани мрежови връзки.

Като член на Асоциацията за умна сигурност на Microsoft – екосистема от самостоятелни снабдители на софтуери за сигурност, които създават интегрирани решения за по-добра отбрана при киберзаплахи, Aruba е приключила интеграцията, тестването и удостоверяването на ClearPass Policy Manager с Microsoft Endpoint Manager – унифицирана платформа за ръководство, която включва Configuration Manager и Microsoft Intune.
още по тематиката
ClearPass Policy Manager е интегриран и в Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP) – унифицирана платформа за отбрана на крайните точки, която оказва помощ на организациите да предотвратяват, откриват, проверяват и реагират против хакерски атаки.

Aruba също по този начин си сътрудничи с Microsoft за възстановяване на успеваемостта и сигурността при контрола на достъпа посредством типов метод за поддръжка на голям брой способи за засвидетелствуване и типове еднаквост в една поръчка за автентификация. Решението употребява протокола Tunneled EAP (TEAP), с цел да комбинира еднаквост на машина и консуматор в една поръчка.

„ Предпазването на организациите от офанзиви изисква повсеместен взор към сигурността, учреден на отворен метод при отбраната на устройствата и приложенията ”, споделя Ираван Хира, общоприет шеф на Hewlett Packard Enterprise, ръководена от Селектиум.

Aruba ClearPass дава политика на ръководство на мрежовата инфраструктура от всеки снабдител, до момента в който Microsoft Endpoint Manager обезпечава несъмнено, интегрирано ръководство на устройства и приложения от всеки източник.

Съгласуването на ClearPass и Microsoft Endpoint Manager адресира сигурността при крайните точки за необятен набор от устройства и приложения на ИТ, IoT, BYOD и оперативни технологии (OT), употребявани в другите промишлености.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР