Технлогичният гигант Microsoft отчете 775% ръст при търсенето на облачни

...
Технлогичният гигант Microsoft отчете 775% ръст при търсенето на облачни
Коментари Харесай

Microsoft със 775% ръст в потреблението на облачните услуги заради карантината

Технлогичният колос Microsoft регистрира 775% растеж при търсенето на облачни услуги през миналата седмица, заяви LearnBonds.

Продажбата на цените на акциите на Microsoft сътвори привлекателна опция за пазаруване, като анализаторите обясниха, че ще бъде водач в идващите растежи на борсата. Именно големият 775-процентов растеж на търсенето на облачни услуги предходната седмица е главната причина за оптимизъм. Приходите сегмента възлизат на към 12,5 милиарда $ през второто тримесечие на миналата година.

От компанията обявиха, че следят устойчиво нарастване на потреблението на услуги като Microsoft Teams, Windows Virtual Desktop и Power BI - като по-голямата част от търсенето идва от райони, които са наложили обществено разграничаване или в които е годна карантина. Използването на виртуален работен плот на Windows се усили с съвсем три пъти предходната седмица.

„ Видяхме доста забележителен скок в потреблението на Microsoft Teams и към този момент имаме повече от 44 милиона консуматори дневно. Тези консуматори генерираха над 900 милиона минути в срещи и диалози с екипите си за една седмица “, споделят от Microsoft.

Освен скок в търсенето, Microsoft има капацитет за генериране на свободни парични потоци от 7 милиарда $. Дивидентите също наподобяват сигурни, като се има поради капацитетът му за генериране на пари и напредък в търсенето. В момента компанията предлага тримесечен дял в размер на 0,51 $ на акция, което е рандеман от към 2%. Компанията е нараснала дивидентите си през последните 16 поредни години. Приходите й през последното тримесечие са 36 милиарда $ и генерира облага на акция от 1,51 $.

Докато цената на акциите на Microsoft понижава доста от най-високото си равнище от 190 $ на акция, анализаторът на Wedbush Даниел Айвс споделя, че продажбата е атрактивна опция за покупка и дефинира цена от 210 $. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР