Техният вид не предизвиква мечти за приключения като спортен модел

...
Техният вид не предизвиква мечти за приключения като спортен модел
Коментари Харесай

Бусове засега бавят ключово сливане в индустрията

Техният тип не провокира фантазии за завършения като състезателен модел или съвременен SUV, само че точно микробусите са един от главните източници за облага за европейските автомобилни производители. Затова и регулаторните органи за отбрана на конкуреция в Европейски Съюз към момента не са взели решение, дали да поддържат идното обединение сред Fiat Chrysler (FCA) и PSA Group.
Европейските регулатори са притесени от възможното обединение, защото то може съществено да навреди на кокуренцията в този сегменj. През 2019 година FCA и PSA са продали обшо 755 000 микробуса, което значи, че взаимният им пазарен дял е 34%. Той е двойно по-висок от този на Renault и на Ford, който държат по 16%. Следват Volkswagen и Daimler надлежно с 12 и 10%.
„ Търговските микробуси са значими за физически лица, дребни и междинни предприятия, както и за огромни компании, когато става въпрос за доставка на артикули или даване на услуги на клиенти “, съобщи шефът на Европейския съюз по конкуренцията - Маргрет Вестагер.
Именно по нейно гледище започва и задълбочено следствие на препоръчаното обединение сред двата произвоителя. Вестагер е на мнение, че бусовете ще играят все по-сериозна роля за автомобилната промишленост, защото стават доста значими за цифровата стопанска система. При нея частните консуматори разчитат на покупки по интернет, които надлежно им се доставят с товарни ванове.
Дарио Дузе, ръководещ шеф на консултантската компания AlixPartners, добавя, че търсенето на коли от тези класове не се основава на прихода на хората (както е при автомобилите), а на техните потребности, защото те са част от логистичната промишленост, където има съществени играчи.
„ Логистиката е бизнес сегмент, който има забележителен напредък заради няколко аргументи, в това число електронна търговия, където се нуждаете от ефикасни и пъргави микробуси за междуградски и градски доставки. Лекотоварните транспортни средства могат да се възвръщат по-бързо от леките коли във етапа след пандемията от COVID-19 ”, добавя Дузе.
Продажбите на микробуси до 3,5 тона в Европа възлизат на 2,2 милиона транспортни средства през предходната година, спрямо 15,8 милиона за леки коли, сочат данни, предоставени от Европейската асоциация за автомобилна промишленост (ACEA). Пазарът може да наподобява дребен, само че пък маржовете при тези модели са големи и те се носят огромни облаги – с до 15% повече от общоприетите атомобили.
Друго преимущество на товарните ванове е, че те не са натоварени с упования от потребителите, което води до спомагателни разноски и дуги затруднения. В последна сметка, това са коли за работа и не се нуждаят от високо съоръжение. Освен това, те все по-често получават електрически версии, като те са изцяло конкурентни с тези на моделите с мотори с вътрешно горене.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР