Техните кооперации закупуват материали само от български фирмиКооперациите на хора

...
Техните кооперации закупуват материали само от български фирмиКооперациите на хора
Коментари Харесай

Хора с увреждания произвеждат 100 000 маски дневно

Техните кооперации закупуват материали единствено от български компании

Кооперациите на хора с увреждания насочиха производството си към  защитни маски
(снимка: Георги Палейков)

Д ържавни, общински и частни предприятия демонстрират взаимност с едни от най-уязвимите групи в обществото –  хората с увреждания, като им разпореждат поръчки за произвеждане на защитни маски и защитни дрехи във време, в което пандемията Covid-19 слага стопански компликации за цялата нация.

17 трудово-производителни кооперации на хора с увреждания от страната поемат подадената ръка, преориентирайки производството си в границите на няколко дни, оповестиха от Българската стопанска камара и Кооперативен клъстер България.

С организационната помощ на Националният съюз на трудово-производителните кооперации (член на БСК), шивашки кооперации от София, Варна, Бургас, Плевен, Благоевград, Шумен и други градове съумяват да доближат 100 000 бройки общ дневен потенциал с опция за увеличение на продуктивността.

За да поддържат на собствен ред локалното произвеждане, профилираните предприятия на хора с увреждания закупуват материали единствено от български текстилни производители.

100 000 бройки общ дневен потенциал доближават шивашките кооперации в страната
(снимка: Георги Палейков)

„ Считаме, че точно такива синергични решения, целящи по едно и също време стимулиране на българското произвеждане на материали, поощряване на потреблението на създадените артикули на вътрешния пазар и грижа за най-уязвимите групи на обществото, освен ще оказват помощ дружно да преодолеем рецесията, само че и ще се трансфорат в стабилно работещи образци на обществено предприемачество ”, съобщи Стилиян Баласопулов, ръководител на Народно събрание на ТПК.

Освен че са се доверили за доставката на платове на българските си сътрудници производители, кооперациите са подбрали висококачествени материали, които са напълно рециклируеми и щадящи природата, прецизираха от организацията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР