Техники за реализиране на личната духовна мисия, основани на непреходните

...
Техники за реализиране на личната духовна мисия, основани на непреходните
Коментари Харесай

Как да открием призванието на душата си - slava.bg

Техники за осъществяване на персоналната духовна задача, учредени на непреходните послания на Едгар Кейси очаквайте от 29 септември с логото на издателство „ Хермес “. Подтиквани от вътрешна незадоволеност, от ден на ден хора търсят цел и върховен смисъл в живота си и се стремят към личностно и духовно израстване. Според Едгар Кейси всички се раждаме с избрани умения и гении, с цел да осъществим своята неповторима задача на земята.

Целта на тази задача не са благосъстояние или популярност, а принос към общото богатство и духовна еволюция. Само когато се свържем с Висшия си Аз и тръгнем по пътя на предназначението си, реализираме вътрешен мир и душевна естетика. Как обаче да намерим своето предопределение? Авторът на книгата е психолог и учител, Марк Търстън работи 36 години в учредената от Кейси асоциация, като създава система от техники и извършения по какъв начин да открием задачата си. Методите му се основават освен върху концепциите на Едгар Кейси, само че и върху трудовете на видни учени като Виктор Франкъл и Карл Юнг.

В тази книга той разказва нужните на практика принадлежности за задълбочено себепознание и осъществяване на самостоятелната духовна задача. Прилагайки тези способи, ще можете да постигнете баланс сред материалните и духовните си желания, да откриете подобаващата за вас сфера на активност и най-много – да придадете по-висш смисъл на живота си. Ето какво споделя Марк Търстън за своя път към същинското предопределение на душата: „ Открих работата и духовната философия на Едгар Кейси в последната година от гимназията – едвам седемнадесетгодишен и цялостен със подозрения и неустановеност по отношение на личното си предопределение и задачата си в живота.

Изучаването и използването на тези хрумвания, изключително през годините в колежа, до момента в който клонях ту към една, ту към друга академична компетентност, ми оказа помощ да намеря посока – да се съсредоточа професионално върху логиката на психиката, само че по-важна бе посоката на развиването ми като персона. Дори в този интервал от съзряването ми преди четиридесет и пет години към този момент бях почнал да правя оценка, че „ да разкриеш предназначението на живота си “ значи повече да бъдеш, в сравнение с да правиш. Да работиш добре определената специалност щеше да е прелестно, само че по-важното бе да намериш оптималния метод да бъдеш.

Пътешествието към реализирането на личната ми задача ме води във Вирджиния Бийч, Вирджиния. Получих изключителни благоприятни условия да изучавам и да послужвам, защото в продължение на повече от три десетилетия работих в самата организация, учредена от Едгар Кейси през 1931 година Огромен професионален подарък за мен като публицист и преподавател бе опцията да сортирам тематики и проблеми от материалите на Кейси и да създавам систематична методика за тяхното проучване и използване: тълкувание на сънища, медитация, интуитивно схващане – това са единствено някои от тях.

Но по някаква причина – може би и поради въздействието, което материалите бяха оказали на личния ми избор на кариера – аз одобрих за главен правилото на Кейси, който гласи: „ Понеже всяка душа идва с мисия… Всички ние имаме задача, която да осъществим “. Реших, че желая да направя едно същински задълбочено проучване върху това по какъв начин Кейси е послужил като нравствен лидер на стотици хора, помагайки им да схванат и изявят своето духовно предопределение, персоналната си задача.

...И въпреки всичко вдъхновението ми е освен това, в сравнение с елементарното припомняне на личното ми встъпване в зрелостта преди няколко десетилетия. То е по-скоро обвързвано със протичащото се в днешния свят – нещо, за което младите може би имат по-подходяща настройка, в сравнение с възрастните, привикнали да виждат нещата по избран метод. И по този начин, в работното си всекидневие влизам в клас и си приказваме за осъзнатост, практики за поддържане на здравето и способи да демонстрираме смисъла на живота си по подобен метод, че други хора да се повлияят благотворно и осмислят личното си битие.

Младите зрели хора размишляват задълбочено по тези въпроси. Разбира се, те се тревожат по какъв начин ще изплатят студентските си заеми и се чудят по какъв начин ще си намерят работа, когато завършат. Но всеки един също по този начин интуитивно усеща, че има задачата да направи нещо доста в живота си. Всеки един усеща повод или намек, че приносът му може да бъде изключително значим. До огромна степен светът в този момент се крепи на салдото. Разделението сред хората и климатичните промени са две еднообразно съществени закани, които имат капацитета да са толкоз апокалиптични, колкото всичко, което Кейси показва в предсказанията си за измененията на земята – предвиждания, които като че ли в никакъв случай няма да се осъществен.

Но плашещата истина е, че нещата в света не могат да не престават по същия метод както до момента. Със сигурност ни предстоят някои огромни промени. И в случай че желаеме да намерим благоприятен метод да достигнем до нов международен ред – тогава имаме потребност от хиляди, даже милиони хора, които да се разсънят за своето предопределение. Появата на зряло мислещи студенти в класните стаи на моя университет е образец и възродено ентусиазъм за това какъв брой значимо е да открием същинското предопределение на душата си. Нямам поради единствено това потомство. Отнася се за всички нас. “
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР