Техника отново работи на български плаж, но от Община Созопол

...
Техника отново работи на български плаж, но от Община Созопол
Коментари Харесай

Община Созопол: На Смокиня се извършват монтажни работи, не и строителство

Техника още веднъж работи на български плаж, само че от Община Созопол са безапелационни, че на " Смокиня " текат единствено монтажни работи, а не строителство, осведоми.

Строителните машини слагат по този начин наречените " бетонни пети ", които ще бъдат заровени в пясъка. Това е и обяснението на концесионера - те би трябвало да " бъдат обезопасени и не може да останат просто по този начин на пясъка ".

Концесионерът Иван Алексиев в началото одобри да изясни съществуването на тежка техника на плажа, само че късно нощес компанията е взела решение да изпрати документално мнение до малкия екран. Причината е, че считат отношението ѝ за преднамерено, тъй като съвсем всяка седмица има сигнали за строителство на плаж " Смокиня " и те се ревизират.

Според концесионера сега той разполага с всички строителни разрешителни, в това число за вишките на спасителите и дървените скари за пътеки по плажа.

Община Созопол оповестява, че " след в началото показаните документи и разглеждането от съответните специалисти имаше много несъответствия, които бяха върнати от основния проектант към съответните податели за тяхното премахване и превеждане съгласно условията за слагане на преместваемите уреди ".

" В продължение са показани съответните документи и прегледани, в резултат на което са издадени избран брой позволения за слагане с вчерашна дата и днешна дата за плаж " Смокиня-Север ", той е един общ плаж " Смокините и Каваците ", за " Каваци-Юг " сега работят по предоставените документи. И като изключителна държавна благосъстоятелност бреговата линия, която в действителност е отвън урбанизираната територия, там могат да се правят съответните монтажни действия когато и да е, стига да не пречат на жителите и да не са в нарушаване на заповедта на възбраната за строителство! ", споделя зам.-кметът по строителството в Община Созопол Румен Кисьов.

Според Община Созопол няма същинско строителство, а монтажни действия. Концесионерът пък съобщи в диалог по телефона, че това лято обектът, който има позволение за работа на плажа, няма да бъде построен, само че бързат да обезопасят " бетонните пети ", с цел да разположат шезлонги и чадъри за туристическия сезон.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР