Техническото състояние на автомобила през зимата е едно от основните

...
Техническото състояние на автомобила през зимата е едно от основните
Коментари Харесай

Автомобилен състезател: Всеки шофьор трябва да внимава за тези неща през зимата

Техническото положение на автомобила през зимата е едно от главните неща, на които всеки водач обръща внимание през зимата. Когато сме на пътя, обаче, не по-малко значимо е да се съобразяваме и с изискванията на пътя.

С рухването на първия сняг вниманието на водачите би трябвало да изключително изострено предвид на хлъзгавия и тук-там даже замръзнал асфалт.

Полезна информация и препоръки за това - в директното включване на Тереза Ставрева по Българска национална телевизия.

"Това, за което най-вече би трябвало да внимаваме през зимата, е внезапната смяна в сцепленията. Това най-често се случва на сенчестите завои, където се образуват поледици, и на виадуктите на автомагистралите, където ги обдухва от горната страна и изпод. Така че би трябвало да бъдем извънредно бдителни и да развием качеството да сканираме пътя, преди да стъпим върху хлъзгавото ", споделя автомобилният играч Димитър Илиев.

Когато се спускаме по заледени сектори през зимата, би трябвало постоянно автомобилът да бъде на ниска предавка и с ниска скорост, сподели още той.

В нанагорнище би трябвало да търсим по-висока предавка и по-ниски обороти на мотора, с цел да избегнем момента на буксуване.

"Гумата е последната връзка сред автомобила и пътя. Тоест това какво сцепление ще имаме, зависи от положението ѝ. Ако гумата е нова, с прекрасен грайфер, зимна (с мек грайфер), тогава нашите шансове за сигурност са доста по-високи. Не единствено те обаче са значими. Изобщо отношението на водача е значително ", изяснява още Димитър Илиев.

Ако гумата е остаряла, няма такова значение какъв брой е грайферът ѝ, по тази причина състезателят предлага при износването, гумите на автомобила да бъдат подменяни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР