Техническият университет в София от днес започна да приема документи

...
Техническият университет в София от днес започна да приема документи
Коментари Харесай

Започна записването за кандидатстудентски изпити в Техническия университет в София

Техническият университет в София от през днешния ден стартира да приема документи за постоянните кандидатстудентски изпити за образователната 2019/2020 година, заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Документите ще се одобряват до 29 юни, в това число на 22 юни - събота, на 23 юни - неделя, и на 29 юни - събота, от 8.30 до 16.00 часа в ТУ-София, в Центъра по осведомителни запаси или в районните центрове и бюра. Документите могат да се подават и по интернет.

Тестът по математика е на 1 юли от 9.00 часа в ТУ-София, във Филиала в Пловдив и в Инженерно-педагогическия факултет в Сливен. Изпитът по изобразяване е на 2 юли от 9.00 часа в ТУ-София. Изпитът по комбинация е на 3 юли от 9.00 часа в ТУ-София. На 3 юли ще е и изпитът по непознат език - немски, френски и британски, от 9.00 часа в ТУ-София и във Филиала в Пловдив /само по британски език/.

В Техническия университет в София може да се кандидатства и с оценки от предварителните изпити или от държавните зрелостни изпити, като срокът за подаване на документите е до 4 юли.

Техническият университет в София е първото и водещо висше учебно заведение в България в региона на техническите и приложните науки, има 14 факултета, 2 департамента, 3 колежа и други звена, в които се образоват студенти и се правят научни проучвания. В рейтинговата система на висшите учебни заведения в България за трета поредна година ТУ заема първо място в професионалните посоки - " Машинно инженерство ", " Електротехника, електроника и автоматика ", " Комуникация и компютърна техника ", " Енергетика ", " Транспорт ", " Корабоплаване и авиация " и " Общо инженерство ".

Кандидат-студентите в Техническия университет могат да избират всред 31 бакалавърски специалности, две от които са нови - " Топлинни и хладилни технологии и системи ", и " Приложна физика и компютърно моделиране ", се споделя още в формалното известие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР