Техническият съветник в Ред Бул – д-р Хелмут Марко показа

...
Техническият съветник в Ред Бул – д-р Хелмут Марко показа
Коментари Харесай

Д-р Марко: Ф1 се превръща в шампионат по счетоводство

Техническият консултант в Ред Бул – доктор Хелмут Марко сподели недвусмислено мнението си за част от идните промени в разпоредбите на Формула 1, които би трябвало да влязат в действие през 2021 година. Според австриеца „ кралските гонки” са напът да се трансфорат в „ шампионат по счетоводство”.

Миналата седмица Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) разгласи, че отсрочва потвърждението на новите правила за октомври, с цел да продължи полемиката с тимовете. В същото време обаче бюджетното ограничаване от 156 милиона евро наподобява непоклатимо. Изпълнителният шеф на Формула 1 Чейс Кери също го съобщи. „ Отне ни над година, с цел да обсъдим казуса с разноските детайлно”, разяснява американецът. „ Мисля, че структурата, която предложихме, ще се потвърди сполучлива. Нашият спорт е комплициран, по тази причина имаме потребност от нови правила, с цел да подсигурим, че всичко се прави надеждно.”

Според Марко въвеждането на предел при разноските може да се окаже необикновено рисковано. „ В най-лошия случай, ще проведем международен шампионат по счетоводство, в който дисквалификациите ще се случват с 2-месечно закъснение”, репликира австриецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР