Техническият преглед на автомобила преди първата му регистрация да е

...
Техническият преглед на автомобила преди първата му регистрация да е
Коментари Харесай

Регистрация на коли да се прави и в частни пунктове

Техническият обзор на автомобила преди първата му регистрация да е в частен пункт, а не в КАТ, планува план на Закон за пътните транспортни средства, който е пуснат за публично разискване, съобщи в. " 24 часа ". Това в действителност е третият закон, който би трябвало да раздели Закона за придвижване на пътищата, само че планът се бави поради различия сред КАТ и " Автомобилна администрация " (бившата ДАИ).

Изненадващото е, че до момента транспортното министерство искаше единствено КАТ да се занимава с този надзор, само че наподобява това върви към смяна. Запазва се обаче наредбата, съгласно която рейсове, камиони и таксита да се управляват и от инспектори от ДАИ.

Първоначалната регистрация на колите, както и издаването на номерата, остават в КАТ, само че първичният механически обзор ще се прави в частни пунктове. С това изобретение се разчита, с изключение на да се понижат опашките и първичните прегледи да бъдат осъществявани по - детайлно. За да получат регистрация, колите би трябвало да имат механически паспорт, който се издава от тези пунктове, данните от него влизат в указател, който се води от Изпълнителната организация “Автомобилна администрация”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР