Техническият факултет към Югозападния университет Неофит Рилски“ изпрати днес пореден

...
Техническият факултет към Югозападния университет Неофит Рилски“ изпрати днес пореден
Коментари Харесай

Дипломира се випуск 2022 на Техническия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

Техническият факултет към Югозападния университет „ Неофит Рилски “ изпрати през днешния ден следващ випуск. На тържествена гала над 130 абитуриенти получиха дипломите си, 6 от тях са с отличен триумф. Завършващите висшето учебно заведение са от 5 бакалавърски специалности и 8 магистърски стратегии.

Официалната гала, която се организира в Първи образователен корпус на университета, стартира с музикален привет към абитуриентите и гостите, поднесен от студенти от специалностите „ Изпълнителско изкуство “ и „ Педагогика на музикалното изкуство “. Те извършиха песните „ Гергана, пиле шарено “ и „ Църно ми око ергенче “.

Тържеството продължи с академично слово на декана на Техническия факултет проф. доктор. инж. Снежина Андонова.

„ Ние – вашите преподаватели, сме уверени, че вие сте знаещи, можещи, амбициозни младежи, с високотехнологично обучение, които ще имат извънредно значение за развиването на промишлеността в страната ни и изключително в Югозападния район “, с тези думи проф. Андонова се обърна към абитуриентите. Тя ги увери, че както постоянно до момента, по този начин и отсега нататък те ще могат да разчитат на поддръжка от своите преподаватели. Проф. Андонова пожела на дипломантите да бъдат упорити, поредни и да се уповават на знанията и уменията си, с цел да вземат решение всички проблеми, с които се сблъскват.

Приветствие към дипломантите от името на ректора проф. доктор Борислав Юруков сервира заместник-ректорът на ЮЗУ „ Неофит Рилски “ доцент доктор Ицка Дерижан.

От името на абитуриентите с думи на признателност се обърна Емилия Георгиева, завършваща „ Инженерна сигурност “.

По традиция студентите с отличен триумф получиха плакет на Югозападния университет за показани високи резултати в процеса на своето образование. Плакетите и дипломите на отличниците връчи заместник-ректорът доцент доктор Ицка Дерижан.

Първенец на випуска с триумф 5,67 от семестриалните изпити и 6,00 от държавните изпити е Димитър Славчев, завършващ компетентност „ Педагогика на образованието по технологии и предприемачество “.

Сред отличниците на випуска са и студентите от компетентност „ Компютърни системи и технологии “ Антон Китанов, Анамария Витковска, Фатиме Балеа, Катя Николова и Димитър Шаламанов.

Сред формалните посетители на тържествената гала бяха проф. доктор Найден Шиваров – шеф на Националния STEM център, доцент доктор Тодор Димов и инж. Павел Димов – представители на International Armored Group, Милена Ковачева – шеф на Второ ОУ „ Димитър Благоев “ – Благоевград и други

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР