Техническият директор на тима на Астън Мартин Дан Фалоус заяви,

...
Техническият директор на тима на Астън Мартин Дан Фалоус заяви,
Коментари Харесай

Новата кола на Астън Мартин ще е „много различна“ спрямо тази от 2022

Техническият шеф на отбора на Астън Мартин Дан Фалоус съобщи, че новата кола на английския екип – AMR23, ще бъде „ доста друга “ по отношение на тази, с която Ланс Строл и Себастиан Фетел се състезаваха през 2022 година.

AMR23 е първата кола на основания в Силвърстоун тим, която се развива през цялото време от някогашния аеродинамик на Ред Бул Фалоус, който стартира да работи за Астън Мартин през април месец. След неговото назначение зеленият отбор показва забележителен напредък, най-много откакто смени своята идея след първата третина на акцията.
 ФИА утвърди „ зеления Ред Бул “ на Астън Мартин ФИА утвърди „ зеления Ред Бул “ на Астън Мартин
По думите на Фалоус новата кола на Астън Мартин ще съставлява още една крачка напред.

„ Има известни ограничавания на това, какво можеш да правиш с новите правила. Новите коли постоянно би трябвало да минат теста на децата ми. Аз им демонстрирам колата и в случай че те кажат, че е друга, значи тя е. Те постоянно споделят, че са идентични, само че с рестриктивните мерки на разпоредбите бих споделил, че AMR23 е много по-различен по отношение на AMR22 “, сподели Фалоус.

„ Новите правила за подовете не са доста огромна смяна. Но те несъмнено се отразяват отрицателно върху силите на прилепяне, тъй че ние трябваше да превъзмогнем този недостиг, както и всеки различен тим. Трудно е да се каже дали някои тимове ще бъдат по-засегнати от други, само че най-малко за нас е много забележителен удар. Ние обаче се надяваме, че тези промени ще свършат своята работа и ще понижат подскачането, каквато е и концепцията на ФИА “, добави още Фалоус.

Той също по този начин разяснява и напредъка на Астън Мартин от втората половина на сезона. Той разреши на английския отбор да се изкачи от деветото до седмото място в конструкторския шампионат. В края на сезона Астън Мартин и Алфа Ромео приключиха с еднакъв актив от по 55 точки, само че поради по-доброто класиране в обособените надпревари тимът от Хинвил бе класиран шести. Според Фалоус този напредък на отбора от Силвсъртоун демонстрира, че той се движи в вярната посока на развиване.

„ Това ни оказа помощ да добием убеденост за идната година. Определено започнахме годината с кола, която не беше това, което искахме, само че ние показвахме с развиването, изключително във втората половина на сезона, че разбираме новите правила. За следващата година ще се опитаме да сме доста нападателни с развойната активност, като ще използваме наученото през този сезон “, съобщи техническият шеф на Астън Мартин.
 Алонсо е „ повече от 100% “ удовлетворен от прехвърлянето си в Астън Мартин Алонсо е „ повече от 100% “ удовлетворен от прехвърлянето си в Астън Мартин
Догодина пилотският състав на Астън Мартин ще бъде образуван от Строл и двукратния международен първенец Фернандо Алонсо. Испанецът идва на мястото на четирикратния отличник Фетел, който приключи своята кариера във Формула 1 в края на 2022 година.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР