Техническият директор на ДЮШ на Берое Яспер де Мюнк по

...
Техническият директор на ДЮШ на Берое Яспер де Мюнк по
Коментари Харесай

Директор на Берое напусна клуба

Техническият шеф на ДЮШ на Берое Яспер де Мюнк по неотложност се завърна в Нидерландия. Решението му бе подбудено от възходящата пандемия и по молба на своето семейство. Това докара до предварително преустановяване на контракта му с клуба, осведоми dsport.bg. Специалистът стартира работа в школата през месец август 2019 година

В знак на съпричастност и положителните взаимоотношения с Берое и своите сътрудници той изпрати писмо, с цел да показа своите усещания и се обърне към всички деца от школата и почитателите.

" Скъпи сътрудници и почитатели на " Берое ",

Искам да ви осведомявам, че след консултация с господин Русев взех решение да се завърна в своята татковина Нидерландия. Причината за това е молбата на моето семейство да бъда с тях в тази сложна и рискова за всички обстановка. Благодаря на господин Русев за разбирането и опцията на се завърна вкъщи с един от последните полети. Ние се разбрахме да приключа своя контракт и единствено бъдещето ще покаже какво ще се случи след тожи тежък интервал. При опция ние бихме могли да подновим своята работа дружно.

Искам да споделя, че за мен бе чест да работя за този прелестен клуб и да оказа помощ за израстването на школата. Беше забавно предизвикателство да приложа Холандската методика на работа, дружно с българския способ. Беше мъчно да създадем нужната съгласуемост, само че първите стъпки бяха направени.

През последните 8 месеца имахме и сложни интервали, а най-тежкия бе раздялата ни с Петко Петков. Той бе същински мой другар по време на престоя ми. Виждах неговата поддръжка в своята работа. Той постоянно се опитваше да помогне и ми обясни главните неща за българския футбол, обичаи и просвета, както и за разликите с Нидерландия. Заедно с Борис Киров постоянно ми разказваха и за славната история на " Берое ". За мен те са същински митове на футболната игра! Където и да отидехеме дружно постоянно виждах уважението на хората към тях и добротата, с която те общуваха. Наистина, легендите не умират и Петко Петков вечно ще остане в моето сърце.

Искам да благодаря на всички хора, с които работих през тези месеци - от хората, които се грижеха за тревната настилка до хората в клубния офис. Всички те постоянно се стараеха да ми оказват помощ. Искам да благодаря особено и на всички треньори, с които работих. На админа на школата Евгени Иванов, който постоянно ми помагаше в общуването. Той също е осведомен с методиките ми, тъй като превеждаше на всяка моя среща с треньорите от школата.

Искам да пожелая на всички деца от школата блестящо бъдеще. Всеки един от тях има своя късмет да стане професионален футболист в случай че продължава да работи старателно, да следва задачите си ежедневно и се пробва да усъвършенства своите качества във всяка упражнение и мач. Ако следвате всичко това, вие имате превъзходен късмет да се реализирате.

Специални благодарности и за всички родители на децата от школата. Възхищавам се на всички вас, за поддръжката към вашите деца. Вие непроменяемо бяхте до тях във всяка подготовка и дуел. Това ще помогне да следват фантазиите си. Благодаря ви и за приема и уважението към мен, което безспорно показахте.

Обръщам се и към всички почитатели на " Берое "! Гордейте се със своя прочут клуб и хубав град. Стара Загора е в действителност едно прелестно място за живеене. Искам да пожелая и помоля всички почитатели да бъдат на стадиона, да поддържат своя обичан тим. Несъмнено напълно скоро ще може да аплодирате и играчи от школата на клуба. В школата има задоволително гении и съм уверен, че тези дни са скоро. Подкрепяйте сегашните си идоли и обърнете внимание на бъдещето, което е в децата от школата.

В края на своето обръщание желая да ви помоля да се пазите и следвате рекомендациите за битка с Covid-19. Това е сериозен проблем по целия свят. Надявам се да бъдете здрави!

Надявам се скоро да се забележим още веднъж!

С най-хубави спортни пожелания

Яспер де Мюнк ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР