Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо смята,

...
Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо смята,
Коментари Харесай

Големият брой на чужденците в Първа лига е проблем: Гонзо

Техническият шеф на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо счита, че огромният брой на чужденците в Първа лига пречи на националния тим.

" От българските футболисти съм удовлетворен, само че прекомерно малко българи играят във водещите ни тимове, което е сериозен проблем за националния тим. Добре е, че направихме професионални играчи до 21 години да могат да играят във В група, с цел да могат да израстват, да се срещнат с мъжкия футбол. В първото равнище имаме сериозен брой чужденци, което не е добре ", сподели Иванов пред Дарик.
Думите му идват преди последните мачове в Лигата на нациите с Гибралтар (23 септември) и Северна Македония (26 септември). България се показва едва и с три точки от четири мача няма опция да завоюва групата.

Това съгласно Иванов дава опция в оставащите мачове и в контролите с Кипър и Люксембург да се употребяват млади футболисти. " Не сме зачеркнали опитните играчи като Ники Михайлов, Гошо Костадинов, Тодор Неделев, Наско Илиев, Георги Минчев. Сега е интервалът, който нямаме шансове да се класираме. Сега старши треньорът може да види тези млади футболисти ", съобщи той.

Българският тим ще бъде воден в петък от новия си селекционер Младен Кръстаич. " При Кръстаич дисциплината е на високо равнище. Смятам, че до момента това липсваше на националния тим. В последна смета, когато трябваше да избираме треньор, беше доста значимо да намерим индивида, който ни би трябвало. Аз не съм се съмнявал, че има положителни български треньори, само че в последна сметка при назначението на Кръстаич търсихме нещо друго. Сърбите са с нрав, непосредствен до нашия, само че ще вкарат нещо друго като методика, дисциплинираност, метод на игра. Убеден съм и се веселя, че направихме избора с Кръстаич. "
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР