Техническите, спортните и финансовите регулации във Формула 1 за сезон

...
Техническите, спортните и финансовите регулации във Формула 1 за сезон
Коментари Харесай

Формула 1 най-сетне с консенсус за новите правила

Техническите, спортните и финансовите регулации във Формула 1 за сезон 2021 най-накрая бяха единомислещо гласувани. Така конкуренцията ще претърпи едни от най-сериозните промени във фундаментално отношение през последно време.

В течение на месеци акционерите в „ кралските гонки” дебатираха към финалния аспект на новите правила. Те в началото трябваше да бъдат утвърдени в средата на тази година, но срокът се отсрочи поради голям брой несъгласия.

Днес Съветът по моторни спортове към Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) утвърди единомислещо измененията, което значи, че напълно скоро новите правила ще станат и обществено притежание.

Новите механически регулации са плод извънредно на взаимните старания, които ФИА и Ф1 поставиха, с цел да създадат колите по-лесни за следене, до момента в който им дават по-футуристичен дизайн. В околните дни ще се разбере дали ще има и друг прочит към схемата на осъществяване, която следват спортните уикенди, до момента в който финансовите регулации плануват въвеждането за първи път на таван на разноските в размер на 175 милиона щатски $.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР