Технически проблем е предизвикал срива на Търговския регистър. Това не

...
Технически проблем е предизвикал срива на Търговския регистър. Това не
Коментари Харесай

Дончев за Търговския регистър: Виновните ще бъдат намерени

" Технически проблем е провокирал срутва на Търговския указател. Това не значи, че няма човешка виновност. Не позволявам това да се е случило вследствие нечия предумисъл. Но допускам някой да не си е приключил задоволително добре работата. Виновните ще бъдат открити ". Това съобщи за " Здравей, България " вицепремиерът Томислав Дончев. 

Той определи случилото се като  " извънредно сериозна обстановка, която никой не трябва да я подценява ":  " Най-лошото е, че това би могло да се третира като неустановеност по какъв начин работи държавата и каква сигурност обезпечава за бизнеса ". 

" Това, в което ме твърдят всички, е че не може да се приказва за загуба на информация. Второ, безусловно невероятно е да се манипулира каквато и да било информация. Няма опция някой да се възползва от нея ", безапелационен беше той.  

" Това не е единственият списък в страната. Още от понеделник държавната организация за електронно ръководство направи одит на всички осведомителни системи. Но поради обстоятелството, че от всяка такава обстановка би трябвало да се извлекат уроци, може би до десетина дни ще бъде препоръчано на Министерски съвет, с изключение на архивите, освен огледалните регистри, да създадем умишлен специфичен държавен център, където да се складира още веднъж цялата информация от държавните регистри и архиви ", даде обещание вицепремиерът. 

Той разяснява и проблема с протестиращите майки на деца с увреждания: " Спорове има по отношение на разпределението на тези 150 милиона, които министър председателят даде обещание ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР