Технически могат да бъдат организирани избори 2 в 1. Това

...
Технически могат да бъдат организирани избори 2 в 1. Това
Коментари Харесай

Росица Матева: Ако изборите са поотделно, е добре да има две седмици между тях

Технически могат да бъдат проведени избори 2 в 1. Това би се случило не за първи път, само че в случай че те са поотделно, е добре да имаме техническо време от две седмици сред тях за подготовка на машините.

Това съобщи зам.-председателят и представител на ЦИК Росица Матев в предаването „ Неделя 150 “ по БНР.

„ Ще бъде по-добре изборите да бъдат 2 в 1, като парламентарните бъдат планувани на първия тур на президентските. Така ще е малко по-евтино за страната “, добави тя.

Матева, изясни, че при избор 2 в 1 ще има една и съща РИК, която ще провежда двата типа избори и една и съща СИК, която ще ги организира в един и същи ден.

„ В предишни години възнагражденията на комисиите са били 100% за единия избор и 50% за другия. Ще се спести от логистиката на машини и всички изборни бумаги, командировъчни разноски “, изясни тя.

Ако обаче изборите са 2 в 1 ще се наложи да се закупят още машини, като ще са належащо малко над 2000.

„ Все още имаме несъблюдение на контракта от страна на компанията снабдител по тази причина има неплащане от ЦИК. В контракта е записано, че ще се заплати цената, когато бъде изпълнена цялата работа. Все още не е предаден софтуера “, отговори тя на въпрос за финансовите неразбирателства сред ЦИК и „ Сиела Норма “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР