Техническата повреда от снощи в системата на Агенция Митници вече

...
Техническата повреда от снощи в системата на Агенция Митници вече
Коментари Харесай

Хаос и километрични опашки през целия ден след срива в системата на Дунав мост

Техническата щета от нощес в системата на Агенция " Митници " към този момент е отстранена. Въпреки това през целия ден имаше безпорядък и километрични опашки от камиони на граничния пункт " Дунав мост " при Русе.

Каква е обстановката там сега - вижте в директното включване на Даниела Димитрова.

Русе

Въпреки че още преди обед всички гишета на " Дунав мост " работят на цялостни обороти, опашката от камиони все още е най-малко 4 км. Служителите на пункта настояват, че работят в рискова обстановка и съумяват да обработят за час документите на 200 камиона. Отворено е в допълнение пето трасе на граничния пункт.

Много от водачите обаче бяха принудени да чакат по 20 часа в кабините на камионите, с цел да могат да прекосят българо-румънската граница. Оплакват се и от съществени финансови загуби.

Заради техническия проблем, на час през граничния пункт " Дунав мост " вместо 70 камиона прекосяваха единствено 20, тъй като документите им се обработваха ръчно. Забавянето изнерви доста от водачите до краен лимит.
Христо Соколов: От София пътувам за Румъния, 11 часа съм на опашката. Вие виждате, нито тоалетни, нито кошчета за отпадък - нищо няма! Това си е непрекъснат проблем тук.
Заради чакането на границата компаниите заплащат неустойки за закъснелите товари. Шофьорите също са на загуба.
Светослав Бойов: Аз работя на километър. Загубата ми от това, че аз имам време, да работя да карам, а седнал съм тука. Моите пари през днешния ден се губят. Вече за превозвачите загубите са още по-големи. Цветомир Димитров: Срина се целия планинг и за през днешния ден и за на следващия ден, два товара отпаднаха. Спим, където свърши работното време. На опашката има доста сътрудници, които са останали там, където им е приключил работния ден, не могат да помръднат, с цел да не вършат нарушавания. Трагично е.
Заради скупчването на камионите придвижването в региона на граничния пункт се контролираше от чиновници на Пътна полиция.

Леките коли минават без проблем " Дунав мост ". Очакванията са до среднощ всички камиони да съумеят да преминат през границата.
 Огромни опашки на Огромни опашки на "Дунав мост " поради срив в системата за товарни коли
Огромни опашки от товарни коли се образуваха довечера по граничните пунктове, алармираха наши фенове. от Агенция "Митници " обясниха пред...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР