Техническа повреда не позволи на българския пилот да стартира в

...
Техническа повреда не позволи на българския пилот да стартира в
Коментари Харесай

Лош късмет за Георги Дончев на Нюрбургринг

Техническа щета не разреши на българския водач да започва в едната от сериите на Porsche Super Sports Cup.

Малшанс споходи българския водач Георги Дончев в стартовете от Porsche Super Sports Cup този уикенд. За първи път този сезон водачите от „ супер спортните серии " на шампионата се състезаваха дружно с по-бързите модели от Porsche Carrera Cup, а двата манша бяха подгряващи на ендюранс сериите от FIA WEC.

В квалификациите за съботния старт Дончев се класира на 23 място от всичките 38 участника. С оглед на обстоятелството, че след десетина дни следва значим старт от сезона на Porsche Sports Cup, българският водач и неговият екип вземат решение да не се поемат непотребни опасности. На няколко пъти Дончев не се хвърля в рискови маневри, а кара доста решително и без никакви неточности стигна до 18-то място в крайното класиране и 5-то в своя клас.

Въпреки позитивните страсти от първия старт, вторият тур в дъждовната неделна заран стартира отчайващо. Поршето на SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) въобще не започва в подгряващата обиколка зад колата за сигурност, а евентуалната причина бе проблем в електрониката. С помощта на стюардите Дончев стигна до бокса, само че загуби три обиколки, които не можа да навакса до края на надпреварата и по този начин не съумя да усъвършенства класирането си от първия ден.

„ Чувствам се извънредно отчаян, защото бях доста стимулиран да покажа най-хубавото от себе си. В първия старт видях, че „ дяволът не е толкоз черен " и бях сигурен, че мога да изпреваря най-малко няколко от водачите в по-горните класове ", показа Дончев след финала и изрази вяра всичко с автомобила да е наред за идващото съревнование след две седмици на Ред Бул Ринг в Шпилберг (Австрия).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР