Tехническа неизправност е най-вероятната причина за катастрофата с хеликоптер Ми-17

...
Tехническа неизправност е най-вероятната причина за катастрофата с хеликоптер Ми-17
Коментари Харесай

Основната версия за катастрофата с Ми-17 – техническа неизправност

Tехническа нередовност е най-вероятната причина за злополуката с хеликоптер Ми-17 край Летище Пловдив през вчерашния ден вечерта. Това допусна пред медиите министърът на защитата Красимир Каракачанов.

При тежкия случай починаха двама военнослужещи – командирът на екипажа кап. Стоян Неделчев и помощник-пилотът кап. Пламен Панталеев. Третият член на екипажа – бордният инженер офицерски претендент Алексей Каменов, беше ранен.

Машината падна към 20:30 часа на 500 метра от терминала на гражданското летище и избухна в пламъци. Веднага на място беше изпратен екип огнеборци от аерогарата.
Военен хеликоптер се разруши край Летище Пловдив По първични данни има жертви и потърпевши
Бордният инженер Каменов е излязъл самичък от разрушилия се вертолет и е съумял да се отдалечи. Той е с контузия на крайници и счупени ребра. Тази нощ беше откаран във Военномедицинска академия в устойчиво положение. Преди това неговите близки и сътрудници с часове чакаха на портала на пловдивската университетска болница някой да им даде информация за положението му.

Военният министър Красимир Каракачанов уточни пред публицисти, че починалите са опитни водачи с по 500-600 летателни часа. Разбилият се Ми-17 е в състава на нашите Военновъздушни сили от октомври 1989 година, като е бил ремонтиран през 2016 година в „ Терем-Летец” в София.

Към момента на злополуката е имал още 200 часа летателен запас.

Вчера през целия ден разнообразни екипажи са упражнявали с машината, като трагичният случай е станал при отработване на избавяне от въздуха.
Двама военнослужещи са починали при злополуката с хеликоптер край Летище Пловдив Военната машина е паднала от 50 метра височина при осъществяване на планов полет
„ Не можем да приказваме за пилотска грешка”, безапелационен беше Каракачанов.

Тази заран се прави втори оглед на мястото на случая. Заради случая всички полети по авиобазите у нас са спрени до второ разпореждане.

Българската авиация разполага с още пет вертолета МИ 17,но те не летят, защото би трябвало да минат на ремонт, заяви военният министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР