Техеран/Тел Авив. Иран управлява 10 военни бази в Сирия, две

...
Техеран/Тел Авив. Иран управлява 10 военни бази в Сирия, две
Коментари Харесай

The Times of Israel: Иран управлява 10 военни бази в Сирия, две от които – в близост до границата с Израел

Техеран/Тел Авив. Иран ръководи 10 военни бази в Сирия, две от които се намират наоколо до границата с Израел, оповестява вестник The Times of Israel , като се базира на медийни отчети.
Съгласно публикуваната информация, Техеран се грижи за подготовката на членове на милиции, лоялни на режима на сирийския президент Башар Асад, за възможни сражения с Израел. Уточнява се, че Иран е съумял да образова към 20 хиляди бойци от разнообразни милиции на територията на цялата раздрана от революция близкоизточна република. Така Техеран може да се похвали с „ същински мускули “ в Сирия, се споделя в отчет, оповестен в американско издание.
Израел от дълго време предизвестява, че Иран се пробва да се укрепи военно в Сирия. Според израелските политически и военни оценки Техеран, съдружник на Асад в гражданската война в Сирия, работи за основаването на въздушни и военноморски бази в Сирия, откъдето може да оглави основаната в Ливан терористична организация „ Хизбула " и други шиитски групировки, както и да прави независими офанзиви против Израел.
През ноември израелските сателитни фотоси поддържаха отчет на английската медия Военновъздушни сили, според който Иран построява непрекъсната военна база в Сирия, единствено на 50 километра от северната граница на Израел.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести ".

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР