Техеран/София. Днес, понеделник, в 17:43 локално време в провинция Керманшах,

...
Техеран/София. Днес, понеделник, в 17:43 локално време в провинция Керманшах,
Коментари Харесай

Румяна Главчева, експерт-сеизмолог, дописен член на БАНИ: Земетресение е регистрирано в провинция Керманшах, Иран

Техеран/София. Днес, понеделник, в 17:43 локално време в провинция Керманшах, Западен Иран, е записано земетресение с магнитуд 4.6 съгласно Евро-Средиземноморския сеизмологичен център, осведоми Румяна Главчева, експерт-сеизмолог, дописен член на БАНИ, дълготраен началник на секция „ Сеизмология ” в Геофизичен институт (дн. НИГГГ-БАН) .
Магнитудната оценка по локалната скáла на Техеранския геофизичен институт е 4.3. Епицентърът е в региона на град Сахне (около 35 хиляди жители/ 2011 г.), в планинска околност на Западен Загрос. Отстои на към 350 км югоизточно от Техеран и на 300 км източно от иракската столица Багдад. Земетресението е плитко – източникът е на дълбочина към 10 км, затова с незначителен размер на региона на чувство. Иранският сеизмологичен център към този момент не афишира съществуване на вторични земетресения.
От 23 октомври териториите на 12 ирански провинции са наводнени. Четиридесет и шест ирански екипи от Червения полумесец изпомпват вода от жилищни и търговски здания, дават храна, одеяла и найлони на хората в засегнатите региони. Провинция Керманшах, където е днешното земетресение, е измежду наводнените. Това основава условия за провокиране на срутища и свлачища и утежняване на следземетръсната конюнктура.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР