Техеран. Съгласно информация, публикувана в социалните медии, в нощта срещу

...
Техеран. Съгласно информация, публикувана в социалните медии, в нощта срещу
Коментари Харесай

SZ: В социалните медии се съобщава за нови протести в Иран

Техеран. Съгласно информация, оповестена в обществените медии, в нощта против сряда в Иран още веднъж е имало митинги, които са били придружени от принуждение и арести, отбелязва баварският всекидневник Die Sueddeutsche Zeitung . Към сегашния миг обаче самостоятелните отчети към момента не са доказани, а държавните медии се въздържат от коментар на публикуваната информация.
По-рано президентът Хасан Роухани съобщи, че в антиправителствените демонстрации в Иран пръст имат трети страни, които се месят в страната – като Саудитска Арабия. Съгласно думите му, " враговете на ислямската република са ядосани... от триумфа и развиването на иранската нация и са дали обет да докарат на Иран проблеми ".
Подобно изказване бе направено и от висшия нравствен водач на Иран, аятолах Али Хаменей, който в ефира на държавната телевизия съобщи: „ По отношение на събитията от последните дни - враговете се сплотиха и използваха всички средства, с цел да основат проблеми на ислямските управляващи ".
За седем дни от началото на всеобщите митинги в Иран броят на жертвите надвиши 20 души. Сред тях има както стачкуващи, по този начин и представители на силите за сигурност. Задържани са към 450 души. Въпреки че управляващите в Техеран блокираха достъпа до обществени мрежи като " Инстаграм " и " Телеграм ", в интернет пространството изобилства информация за полицейско принуждение, в това число обстрел против протестиращи в редица градове на близкоизточната република. Официалните източници отхвърлят изказванията.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР