Техеран предупреди, че ще накаже всеки опит за контраудариИранското военно

...
Техеран предупреди, че ще накаже всеки опит за контраудариИранското военно
Коментари Харесай

Иран обяви, че ударите срещу Израел са били успешни

Техеран предизвести, че ще накаже всеки опит за контраудари

Иранското военно управление през днешния ден оцени като сполучлива снощната масирана ракетна офанзива против Израел и предизвести, че ще нанесе още по-мащабен удар при положение на ответно израелско нахлуване.

„ Причината за интервенцията беше пресичането на алените линии от ционисткия режим “, съобщи началникът на генералния щаб на иранските въоръжени сили военачалник Мохамед Багери, представен от организация ИСНА. съобщи Българска телеграфна агенция. Той добави, че ответните удари против Израел са били сполучливи.

Нападението с кодово название „ Спазено заричане “ е било осъществено в отговор на гибелта на високопоставени ирански офицери в Сирия при хипотетичен израелски въздушен удар по иранското посолство в Дамаск по-рано този месец.

„ Нашият отговор ще бъде доста по-масиран от снощните бойни дейности, в случай че Израел отговори на Иран “, съобщи ген. Багери. Той добави, че Техеран е предал през Швейцария предизвестие към Вашингтон, че поддръжка на израелски отговор против Иран ще докара до това американските военни бази в района да бъдат превърнати в цели.

„ Операциите ни завършиха и нямаме желание да ги продължаваме “, съобщи генералът, който посочи, че страната му сполучливо е блъснала две израелски военни бази.

По-рано, иранският министър на защитата предизвести да не бъдат осъществявани контранападения против страната му, като отговор за офанзивата против Израел.

" Всяка страна, която нападне Иран, ще получи “решителен отговор ”, сподели министър Мохамад Реза Ащияни, представен от ИРНА. 

В послание пред иранската държавна телевизия командирът на иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война генерал-майор Хосеин Салами съобщи, че всяка израелска офанзива против ползите, имуществото, чиновниците или жителите на Иран ще получи отговор на израелска територия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР