Техеран подписа с Москва и Пекин меморандуми за разбирателство в

...
Техеран подписа с Москва и Пекин меморандуми за разбирателство в
Коментари Харесай

Иран, Русия и Китай подписаха меморандум за морската отбрана

Техеран подписа с Москва и Пекин меморандуми за съгласие в областта на морската защита, заяви катарската телевизия ”Ал Джазира ”, представена от ТАСС. Телевизията се базира на контраадмирал Хосейн Ханзади, командващ иранските военноморски сили.
Подписахме меморандуми за съгласие с Русия и Китай в региона на защитата по море. Никоя страна не може да подсигурява сама сигурността на корабоплаването в региона, съобщи Ханзади.

Според иранския пълководец " няма потребност от наличие на задгранични сили в района и Иран е подготвен за съдействие със прилежащите страни по въпроса ".

В петък Русия, Иран и Китай започнаха в Индийския океан и Оманския залив общо военноморско обучение с кодово име " Пояс за морска сигурност ", което се чака да завърши в понеделник.

По думите на контраадмирал Хабибола Саяри, зам.-командващ армията на Ислямската република, взаимното военноморско обучение на Иран, Русия и Китай няма да е последното от този жанр. Трите страни " ще намерят метод " да провеждат сходни маневри и в бъдеще, увери той, само че акцентира, че не става дума за образуване на тристранна коалиция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР