Техеран и Дамаск задълбочават военното си сътрудничество, съобщава Der Spiegel.

...
Техеран и Дамаск задълбочават военното си сътрудничество, съобщава Der Spiegel.
Коментари Харесай

Иран и Сирия задълбочиха военното си сътрудничество срещу САЩ

Техеран и Дамаск задълбочават военното си съдействие, оповестява Der Spiegel. Началникът на Генералния щаб на иранските въоръжени сили Мохамед Багери и министърът на защитата на Сирия Али Аюб подписаха съглашение. То ще разреши да се укрепи въздушната защита на арабската република и по-активно опълчване на натиска от страна на Съединени американски щати, съобщи организация " Фокус ".

В спора в Сирия Техеран поддържа президента Башар Асад и също по този начин финансира разнообразни военни организации, ситуирани в страната, да вземем за пример Хизбула. В същото време израелските военновъздушни сили постоянно нанасят удари по цели в Сирия, тъй че Иран да не може да разшири въздействието си там.

Миналия месец американците постановиха наказания против обкръжението на Асад, което в допълнение изостри икономическата рецесия в страната. Властите на Дамаск са в интернационална изолираност. Освен Иран и Русия, те на процедура нямат съдружници. И все пак те съумяха да отхвърлен съперниците си обратно. Провинция Идлиб е последната цитадела на бунтовниците, отбелязва изданието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР