Техеран е готов да изпрати журналистката на иранската телевизия Прес

...
Техеран е готов да изпрати журналистката на иранската телевизия Прес
Коментари Харесай

Иран е готов да изпрати журналистка за интервю с Помпео

Техеран е подготвен да изпрати журналистката на иранската телевизия Прес ТВ Марзие Хашеми в Съединени американски щати, с цел да интервюира американския държавен секретар Майк Помпео. Това заяви организация „ Мехр “, базирайки се на представителя на иранското държавно управление Али Рабии.

„ Всеки път, когато Съединени американски щати се пробват да лимитират нашата дипломация, нашите дипломати, по-конкретно външният министър Мохамед Джавад Зариф, не са допускали това. Визитата на Зариф в няколко американски и африкански страни и интервютата с разнообразни медии принудиха американския държавен секретар да прикани за договаряния с иранските медии. Ние сме подготвени за това и госпожа Марзие Хашеми може да замине там и да го интервюира. Той може са каже всичко, което пожелае, и ние не се опасяваме от това, което ще каже “, съобщи представителят.

Неговите коментар додей, откакто Помпео подлага на критика американските медии за диалозите с иранския външен министър по време на неговия престой предходната седмица в Ню Йорк. Зариф взе присъединяване в годишната сесия на Икономическия и обществен съвет на Организация на обединените нации. Помпео съобщи, че е подготвен да пристигна в Техеран и да поговори с иранския народ посредством локалните медии.

В четвъртък държавният секретар даде изявление за „ Блумбърг “. На въпрос на организацията дали е подготвен да замине за Иран, в случай че това е належащо, той отговори утвърдително. Помпео също по този начин е подготвен да поддържа връзка непосредствено с иранския народ благодарение на локалните медии. Той означи, че Вашингтон не лишава от тази опция иранския външен министър. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР