Техеран днес отхвърли каквито и да било промени на ядреното

...
Техеран днес отхвърли каквито и да било промени на ядреното
Коментари Харесай

Иран отхвърли всякакви промени в ядрената сделка


Техеран през днешния ден отхвърли каквито и да било промени на нуклеарното съглашение със международните сили откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп настоя за нови ограничения, с цел да бъде съглашението действено.

Иран „ няма да одобри никакви промени в това съглашение, било то през днешния ден или в бъдеще, и няма да разреши други въпроси да бъдат обвързани с него ”, се споделя в изказване на външното министерство.

В петък Тръмп още веднъж замрази обвързваните с нуклеарната стратегия наказания, както се изисква, само че настоя европейските сътрудници да работят със Съединени американски щати, с цел да „ поправят пагубните дефекти на договорката, в противоположен случай Съединени американски щати ще се отдръпват ”.

Тръмп сподели, че новото съглашение би трябвало да ограничи иранската ракетна стратегия и да включва непрекъснати ограничавания върху иранските нуклеарни централи, като се отстранен крайните периоди, които изтичат след десетилетие.

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф сподели, че съглашението от 2015 не може да бъде предоговорено.

В известието от външното ведомство се подлага на критика и налагането на нови наказания на 14 физически лица, оповестени от американското министерство на финансите в петък, поради неуважение на човешките права и иранската ракетна стратегия. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР