Тегленето на закъсал автомобил не е проста процедура. Докато то

...
Тегленето на закъсал автомобил не е проста процедура. Докато то
Коментари Харесай

Теглене на електричка – внимавайте!

Тегленето на закъсал автомобил не е елементарна процедура. Докато то е относително елементарно при колите с стандартните мотори с вътрешно горене с механична предавателна кутия, то става по-сложно при другите типове задвижване. В случай на електро коли, хибриди и такива с мотори с вътрешно горене с автоматизирана скоростна кутия, съветът е да не теглите автомобила сами, с цел да предотвратите щета на системата за високо напрежение или автоматизираната трансмисия.

Причината - колите с механични предавки се теглят в неутрално състояние, с цел да се отдели мотора от колелата. Но това не е допустимо с електрически коли и доста от хибридните транспортни средства. В този случай при изтегляне колелата въртят електрическите мотори, които генерират електричество. А това може да повреди силовата електроника или батерията. Автоматичните трансмисии също могат да бъдат развалени, в случай че се задвижват от колелата на автомобила вместо от мотора.

Решението - с цел да се предотвратят повреди, задвижващите колела на електрическите транспортни средства, хибридните и автоматизираните коли се повдигат за изтегляне. Професионалните репатраци по принцип носят със себе си нужните механически устройства.

Ако ви се наложи сходна процедура е добре първо да ревизирате инструкциите, с цел да видите дали можете да теглите на ход автомобила. Ако желаете да сте в сигурност, можете да употребявате професионална услуга за изтегляне. Между другото, това важи за всички задвижвания, тъй като също има доста неща, които би трябвало да се вземат поради при изтегляне на автомобил с механична предавателна кутия, тъй като съществува риск от пострадване и злополуки, да вземем за пример в случай че тегличът ненадейно се откачи.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР