Тед Кочев се завръща в България за премиерата на автобиографичната

...
Тед Кочев се завръща в България за премиерата на автобиографичната
Коментари Харесай

Тед Кочев идва у нас до дни

Тед Кочев се завръща в България за премиерата на автобиографичната си книга " Моят живот в киното: Режисьорска версия ", която е част от влиятелната поредност " Амаркорд " на издателство " Колибри ".

Авторът написа с духовитост и без срам безхитростен роман за живота и занаята, за " конфликта " си със звезди от ранга на Грегъри Пек, Ингрид Бергман, Джийн Хекман, Силвестър Сталоун, Джейн Фонда... И за клопките на славата, която в никакъв случай не идва сама.

Тед Кочев е потомък на български имигранти - татко му е от Пловдив, а майка му е живяла във Варна. Той е израсъл в бедните квартали на Торонто в годините на Депресията, а е основател на едни от най-значимите филми на 70-те и 80-те.

Черният трилър " Да се събудиш в боязън " е първият австралийски филм на кинофестивала в Кан. " Забава с Дик и Джейн " и " Първа кръв " са измежду най-касовите му планове, " Обучението на Дуди Кравиц " печели премията " Златна мечка " на Берлинския кино фестивал и е номиниран за " Оскар " за най-хубав сюжети, а ексцентричните комедии " Уикендът на Барни " и " Кой убива великите готвачи на Европа? " са удостоверение за многостранния му режисьорски подарък.

Любопитен факт е, че Тед Кочев в никакъв случай не е учил във кино институт, нито е посещавал профилирани курсове. Затова пък боготвори Чехов и постоянно се е отнасял с почитание към актьорите, с които е работил.

Срещата с кинолегендата ще бъде на 11 август, в 19 ч. в градината на Bookies в столицата. Входът е свободен.

 Тед Кочев с автобиографична книга
Тед Кочев с автобиографична книга

Холивудската легенда се завръща в България за премиерата на автобиографичната книга „ Моят живот в киното "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР