Течностите за електронните цигари може да увреди жизненоважни клетки в

...
Течностите за електронните цигари може да увреди жизненоважни клетки в
Коментари Харесай

Изследване предупреждава за вредата от електронните цигари

Течностите за електронните цигари може да повреди жизненоважни кафези в имунната система и може да се окаже по-вредно, в сравнение с допускат предходни проучвания, написа BBC.

Проучвания в лаборатория разкрили, че изпаренията от тези устройства нарушават функционалността на значими имунни кафези в белите дробове и усилват риска от инфектиране.

Все отново държавната организация, извършваща изследването - Public Health England декларира, че електронните цигари са по-безвредни, в сравнение с елементарните цигари и хората не би трябвало да се двоумят дали да ги употребяват като средство за отричане от никотиновите цигари.

В късото пробно изследване, направено в университета в Бирмингам, учените основават механична процедура, с която имитират използването на електронна цигара, като употребяват проби от белодробна тъкан на осем непушачи.

Те откриват, че изпарението от устройството нарушава функционалността на алвеоларните макрофаги – клетките, които отстраняват евентуално рисковите прахови частици, бактерии и алергени.

Учените декларирали, че някои последствията били сходни на тези, следени при елементарните пушачи и хората с хронични белодробни болести.

Все отново от университета в Бирмингам предизвестяват, че резултатите са на база само лабораторни проучвания и акцентират, че са нужни още проучвания, с цел да се открият по-ясно какво би било дълготрайното влияние върху здравето на хората, които употребяват електронни цигари.

Самото изследване на британския университет е осъществено в границите на 48 часа.

Обрат: ГЕРБ няма да отдръпват акциза за бездимните цигари

За " и "против " повишаването на бездимните цигари

Борисов подреди отдръпване плана за акциза върху бездимните цигари

Анализ на Public Health England от февруари върху резултата от електронните устройства заключва, че те са "далеч по-безопасни “ от пушенето и носят "незначителен риск “ върху пасивните "пушачи “.

Британските учени също предложили електронните цигари да стартират да се дават по рецепта, защото има открити случаи на пушачи, които са отказали тютюнопушенето точно след използването на тези устройства.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР