technews.bgВластите ще принудят производителите да осигурят лесна замянаПреди няколко години

...
technews.bgВластите ще принудят производителите да осигурят лесна замянаПреди няколко години
Коментари Харесай

Предстои голяма промяна при смартфоните - скоро всеки ще може да сменя батерията си за секунди

technews.bg

Властите ще принудят производителите да обезпечат лесна подмяна

Преди няколко години подмяната на смарт телефон батерията беше елементарна задача. Сваляте задния похлупак и заменяте износената батерия с нова, без да сменяте самия телефон. Днес сменяемите акумулатори са необичайност, което нервира доста консуматори.

Органите на Европейски Съюз също не са удовлетворени от настоящето положение на нещата. Според изминал в интернет документ, Европейски Съюз възнамерява в близко бъдеще да отстрани рестриктивните мерки, принуждавайки производителите да обезпечат опция за лесна промяна на батериите в своите телефони. Обосновката на тази самодейност е понижаване на електронните боклуци.

Ако потребителят може елементарно да смени батерията, той би запазил устройството си по-дълго, вместо да го изхвърли след две-три години приложимост, отбелязва Gizchina. Документът включва също предложение към производителите да употребяват по-опростени елементи и да улесняват външните сервизни центрове.

В допълнение, проектът планува преправка и повторна приложимост на първични материали след изхвърляне на електронното устройство. С течение на времето Европейски Съюз ще работи по европейска система за събиране на остарели смарт телефони, таблети и зарядни за улеснение на преработването. Официалният проект ще бъде показан идващия месец.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР