technews.bgснимка: Министерство на промишлеността и търговията на РФСерийното производство на

...
technews.bgснимка: Министерство на промишлеността и търговията на РФСерийното производство на
Коментари Харесай

Руски електромобил идва на цена от 5200 евро

technews.bg

фотография: Министерство на индустрията и търговията на РФ

Серийното произвеждане на първия съветски електрически автомобил Zetta ще стартира в Толиати в края на тази година, заяви в изявление за ТАСС министърът на индустрията и търговията Денис Мантуров. По неговите думи, вероятен е и експорт на машината.

Съгласно предварителните проекти, серийното произвеждане трябваше да стартира през първото тримесечие на 2020 година „ Ясно е, че пандемията внесе корекции в развиването на плана. Надявам се, че всички процедури за узаконяване ще приключат до края на годината…, и сътрудниците ще стартират серийно произвеждане ”, споделя Мантуров.

Според министъра, компанията производител има потребност от спомагателни вложения в размер на 100 милиона рубли (около 1,2 млн. евро). Въпросът за разпределението на средствата би трябвало да бъде прегледан от експертния съвет на Фонда за индустриално развиване в края на август.

Към днешна дата е получен WMI кодът, който дефинира положението на автомобилния производител, съединени са предсерийните електрически автомобили, стадият на узаконяване е приключен на 70%. В момента се прави пилотно сглобяване ”, прецизира Мантуров.

Говорейки за опцията за експорт на съветски електрически коли, министър Денис Мантуров отбелязва, че най-малко първичният бизнес план включва такава опция.

Zetta е първият съветски електрически автомобил и ще се създава серийно в Толиати. Това е плътно возило с три порти, което развива оптималната скорост 120 км/ч. По-рано Росийская газета заяви, че Zetta в базова настройка ще коства 450 хиляди рубли (около 5200 евро).

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР