technews.bgРазработката на спортни летящи коли ще ускори технологичния напредък в

...
technews.bgРазработката на спортни летящи коли ще ускори технологичния напредък в
Коментари Харесай

Тази година: Първо състезание с летящи автомобили

technews.bg

Разработката на спортни летящи коли ще форсира софтуерния прогрес в региона на устойчивия превоз

Трудно е да се откри научнофантастичен филм или книга, в който в напълно близко бъдеще хората да не употребяват летящи коли под една или друга форма. Независимо от това, в реалност тази красива идея се бави.

Навярно по тази причина австралийската компания Alauda се пробва по всевъзможен метод да форсира появяването на летящите транспортни средства и в този момент е решила да го стори по автентичен метод – благодарение на спорта. Вярвате или не, първата конкуренция с летящи коли е планувана за 2020 година

В доста промишлености точно спортът се трансформира в мотор на напредъка, стимулирайки нововъведенията. Това е добре прочут сюжет от света на елементарните коли – голям брой механически решения в индустриалните модели се вграждат първо в моторите и болидите за надпревари.

В днешно време е видно, че скоро ще имаме летящи транспортни средства, които да служат за таксита или куриери. Много от тях, допуска се, ще са безпилотни. И, съгласно създателя на Alauda Мат Пиърсън – такава философия не звучи привлекателно и няма да стигне надалеч.

Рожба на тази австралийска компания е Airspeeder, осем-витлов мултикоптер с тегло към 250 кг, изработен съвсем напълно от въглеродни нишки и кадърен да лети на дребна височина (от порядъка на 5-10 метра), както и да форсира до двеста километра в час. Според Business Insider, тестванията на пилотираните модели, изпълнявани от наети американски експерти от Военновъздушни сили, са „ в разгара си ” от есента на 2019 година насам.

Епидемията от ковид леко е забавила интервала на тестовите полети, само че без значение от това основателят на истинската летяща спортна кола е уверен, че още тази година ще се организира първото публично спортно съревнование с летящи коли.

Философията на компанията е, че създаването на спортни летящи коли ще форсира софтуерния прогрес в региона на устойчивия превоз. Идеята е сходна с тази на Енцо Ферари – че надпреварата с транспортни средства, т.е. най-изчистеният тип конкуренция, форсира техническия напредък и подкрепя всеобщия прогрес.



Как ще да стане тая работа? Alauda изяснява, че концепцията е да се провеждат съревнования по модела на Formula Е: откакто технологията получи цялостно утвърждение след тестване, Alauda ще даде хардуера на голям брой екипи, които да произведат и разработят свои лични „ спидъри ” или мултикоптери, да дефинират свои лични тактики и да приготвят свои лични водачи. След това летящите апарати ще употребяват небето като писта за интензивни надпревари като метод за проучване на границите на технологията.

Дали оптимизмът на Alauda ще се оправдае следва да забележим. Заслужава си да се означи, че това не е първото смело изказване на компанията. Те възнамеряваха да стартират пилотирани полети още през 2018 година и го оповестиха гръмко, само че наподобява реализацията е срещнала някои компликации. Сега наподобява, че австралийските инженери са решили още веднъж да припомнят за себе си. Дано съумеят този път.

Ако проектът им се сбъдне, наред с развиването на технологиите за резистентен превоз новият тип надпревари дават обещание и да са огромно развлечение, отбелязва Forbes. След като летящите коли се вдигнат във въздуха, съгласно проекта, те ще вършат внезапни ускорения, къси прекъсвания и интензивни надпревари „ един до друг ”.

Пиърсън има вяра, че този метод ще сътвори тип вълнуващо спортно съревнование, което ще стане желано от почитателите на моторните спортове. Може да се чака, че предвиждането му ще се сбъдне, като се има поради, че надпреварите с дронове към този момент са обичани на мнозина и съвсем са се трансформирали в независима спортна категория.

 

Цялата публикация ТУК

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР