Тече Световно по футбол, на което България не играе и

...
Тече Световно по футбол, на което България не играе и
Коментари Харесай

Емил Костадинов за Бербатов: Не можеш да имаш претенции, ако не си работил в голяма федерация

Тече Световно по футбол, на което България не играе и по-тъжното е, че никой не е очаквал да играе. Последното ни присъединяване бе в далечната 1998 година, последният мач - 1:6 против Испания, а последният голмайстор - Емил Костадинов.

Бившият нападател, от години вицепрезидент на БФС, беше част от водената от Борислав Михайлов делегация на Конгреса на ФИФА, провел се преди откриването на Мондиала в Катар. В изявление за Българска телеграфна агенция Костадинов описа за усещанията си от домакина на Мондиала, трендовете в развиването на международния футбол, разяснява позитивните резултати на националния тим в последно време, както и противоборството с Димитър Бербатов.

Клуб Z разгласява извадки от

Журналистът Атанас Василев задава въпрос на Костадинов за рецензиите на претендента за президент на БФС Димитър Бербатов към управлението.

" Вижте, дано един път вечно да уточним нещо доста значимо. Няма по какъв начин да си кандидат-президент, когато няма планувани избори, няма плануван конгрес. Преди няколко дни ми направи усещане изявление на министър Крум Зарков в една национална телевизия - на въпрос дали ще се бори за председателския пост в Българска социалистическа партия, той отговори, че сега няма процедура, по този начин стартира някогашната звезда на ЦСКА, " Порто ", " Байерн " и така нататък - Ако има - може би, само че защото такава няма, той няма по какъв начин да е претендент.

Значи - умел правист и министър на правораздаването разсъждава по този метод, само че спортната общност продължава да афишира Бербатов за кандидат-президент… На какво съображение? Няма избори, няма акция, надлежно няма по какъв начин да има и претенденти. Ако желаете, мога да разясня репликите на някогашния футболист Димитър Бербатов. "

Костадинов продължава по този начин, запитан по какъв начин би коментирал реплики на Бербо:

" Когато не си работил или даже стажувал в огромна федерация, каквато е Българският футболен съюз, няма по какъв начин да имаш искания към ръководенето й. Става дума за характерна материя, за извънредно огромна работа - и съм безапелационен, че ние я вършим отговорно, транспарантно и професионално.

Когато търсиш мотив да критикуваш, постоянно ще си намериш нещо, за което да се хванеш – по тази причина и моят апел е да не подминаваме позитивното и да бъдем обединени за по-доброто бъдеще. "

Eмил Костадинов се стопира в детайли и на резултатите на националния тим под управлението на сърбина Младен Кръстаич. 

" Сами виждате напредъка, който мъжкият народен тим записва с новия треньорски щаб - работи се доста професионално, поредно, дисциплинирано, като в същото време се сменят поколенията и се дава късмет на млади и гладни за триумф играчи, споделя шефът, който в Изпълкома дава отговор за младежкия и юношеските национални отбори. - Не по-маловажна обаче е работата ни с останалите обединения – голямо внимание се обръща на 13-14-годишните, които скоро ще влязат в юношеските тимове и би трябвало да бъдат подготвени за това.

Знаете за плана в пет района на страната, който напълно неотдавна приключи с заключителен шампионат въз основата в Бояна. Хората на трибуните видяха доста гении, които ще бъдат бъдещите български футболни герои. Чисто футболната философия във всички сформира беше уеднаквена, което пък прави прехода сред възрастите по-лесен.

Българският футболен съюз строго следва признатата на последния ни конгрес тактика за развиване, която включва и всеобщия, и женския футбол, само че сериозен акцент в нея е представянето на националните тимове. Убеден съм, че напълно скоро всички още веднъж ще имаме мотиви за горделивост! ", има вяра някогашната " седмица ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР